Bursa’nın İnegöl ilçesinde kullanılmayan bir cami, mahalle sakinleri tarafından samanlık olarak kullanılmaya başlandı.

İnegöl’e bağlı Muratbey Mahallesi’nde bulunan ve 2000’li yılların başında heyelan nedeniyle yerinden kayan cami kullanıma kapatılmıştı. Kullanıma kapatılan cami birkaç aydır mahalle sakinleri tarafından samanlık olarak kullanılmaya başlandı. Kapısı ve pencereleri olmamasına rağmen genel yapısı bozulmayan ve içindeki yazıları hala bünyesinde barındıran cami, mahallede hayvan besiciliği yapan birkaç kişi tarafından yaklaşık 3 aydır samanlık olarak kullanılmaya başlandı.

"MÜFTÜNÜN CAMİDEN HABERİ YOK"

Yerel medyada çıkan haberler ve gelen tepkilerin üzerine mahalle sakinleri caminin içindeki samanları boşaltmaya başladı. Caminin ne durumda olduğundan haberi olmayan ilçe müftüsü de köye giderek çalışmaları takip etti.

"YAPTIĞIM YANLIŞ"

Camiye samanları getiren Murat Balcıelmas isimli vatandaş, kar nedeniyle samanlığının çöktüğünü ve zorunlu olarak kullanım dışında olan camiye samanlarını bıraktığını söyledi. Durumun buralara geleceğini tahmin etmediğini belirten Balcıelmas, yaptığı davranışın yanlış olduğunu da sözlerine ekledi.

"YIKMAK İÇİN GÜCÜMÜZ YOKTU"

Mahalle’nin heyelan döneminde muhtarlığını yapan Osman Nuri Can ise camiyi yıkmak için maddi güçlerinin olmadığını ve zamanında talep ettikleri yardımın da kendilerine yapılmadığını iddia etti.

Caminin temizlik aşamasında mahalleye gelen İlçe Müftüsü Bayram Canbey ise temizlik yapan mahalle sakinlerine nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı. Gelen tepkiler üzerine caminin içindeki samanlar ve tahtalar tamamen boşaltılarak cami temizlendi.