Gaziantep'te şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşinden boşanan 3 çocuk annesi kadın, ayrıldığı eşinin tehdit ve saldırılarından bıkınca can güvenliği tehlikesi nedeniyle ortadan kayboldu. Uyuşturucu madde bağımlısı olan ve çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenilen eski eşinin ise şimdi genç kadının ailesini tehdide başladığı iddia edildi. İki kez üst üste silahlı saldırıda bulunduğu ve her yakalandığında da serbest bırakıldığı belirtilen Şevket Y. için aile koruma talebinde bulundu. Evlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan anne Zemzem Akoğlu, “Bu adam her yakalandığında geri bırakılıyor. Polisten, savcıdan bizi koruma altına almasını istiyoruz. Hiçbir can güvenliğimiz yok.” dedi.

İddialara göre, 33 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülnaz S., şiddetli geçimsizlik sebebiyle 43 yaşındaki eşi Şevket Y.'den boşandı. Bunun üzerine uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Şevket Y. sürekli eşinin oturduğu eve giderek tehdit ve hakaretlere başladı. Eski eşinin son olarak pompalı tüfekle yaptığı saldırıdan sonra çocuklarıyla ortadan kaybolan Gülnaz S.'nin şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Gülnaz S.'nin izine ulaşamayan Şevket Y. ise eşinin ailesine saldırıda bulunmaya başladı. Turan Emeksiz Mahallesi'deki evin önüne gidip sürekli küfür ve tehditler savuran Şevket Y., geçen günlerde gece geç saatlerde pompalı tüfekle eve saldırıda bulundu. Saldırı üzerine Akoğlu ailesi evden ayrılmaya karar verdi. Ancak Şevket Y., Akoğlu ailesinin evden ayrıldığı gece tekrar gelerek silahlı saldırı gerçekleştirdi. Evde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önlerken, aile üyeleri eski damatlarının tehditlerinden dolayı can güvenliklerinin tehlikede olduğu gerekçesiyle polise başvurdu. Daha önce de başvuru yaptıklarını ancak Şevket Y.'nin tekrar tekrar geri bırakıldığını anlatan aile üyeleri, koruma taleplerini yineledi.

ANNE İSYAN ETTİ: BU ADAMI NİYE YAKALAMIYORLAR?

Kızının şiddetli geçimsizlik yaşadığı için boşandığını ve şu an nerede olduğunu kendilerinin dahi bilmediğini dile getiren anne Zemzem Akoğlu, yaşanan süreci şöyle anlattı: “Bu adam uyuşturucu alıyor. Bunun için de ne evine ne de çoluk çocuğuna bakıyor. Kendisi uyuşturucudan vazgeçmiyor. Çocuğum da sonunda ayrılmaya karar verdi. Kızım kendisini mahkemeye verdiği günden beri adam bizi gözüne aldı. Kızım 3 -4 ay evinden dışarı çıkmadı. Kızımı 'Yüzüne kezzap suyu atacağım, seni vuracağım' diyerek tehdit etti. Her gün eve gidip hakaret etti. Onları huzursuz etti. En son pompalı tüfekle sıktı çocuğuna. Sonra yakalandı. Yakalandıktan sonra ertesi gün geri bıraktılar. Bu nasıl adalet? Bu adamı nasıl bırakıyorlar. 3 gün sonra da benim kızım gitti. Şimdi kayıplar. Vallahi de bizim haberimiz yok. Bu adam da çocuklarını soruyor. Yemin ediyorum bizim haberimiz yok. Bu adam bizden vazgeçmiyor. Onlar gidince bizim omzumuza bindi. Nereye gidersek bizi takip ediyor. Pazara çıkamıyoruz, devamlı peşimizde küfür ediyor. Geçen gün kocamla kavga etti. Gelip, küfür ediyor, arabaya vuruyor, gidiyor. Yine karakola götürdüler. Geri bıraktılar. Bu insanlık mıdır? Bu nasıl olacak? Daha sonra aynı gün yine geldi. Yine küfürler etti. Akşam da geri gelip, biz uykudayken, camlarımıza kurşun sıktı. Çocukların başının ucundan geçmiş. Allah esirgemiş. Biz evden çıktık gittik. Yine gelip sıkmış. Bu nasıl adalet? Hiçbirimizin can güvenliği yok. Tehditle dolandırıyor bizi. Diğer çocuklarım da tehdit altında. Bu adamı niye yakalamıyorlar? Polisten savcılıktan bizi koruma altına almasını istiyorum. Gelinlerimizin, torunlarımızın can güvenliği yok.”

“TEHDİT EDİYOR, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Baba Hanefi Akoğlu da eski damadının boşanma dilekçesi verilmesinin ardından hem kızını hem torunlarını rahatsız ettiğini ifade ederek, “Evin önünde pompalı tüfekle kızıma ve torunlarıma 5 el ateş etti. Yakalandı, geri bıraktılar. Geri geldi. Sonra devam etti. Taciz etmeye başladı durmadan. Sonra çocuğum ve torunlarım evden kaçtı. Yerlerini bilmiyorum. 'Bana çocuklarımı gösterin' diyor. Biz bilmiyoruz. 3 aydır ben de görmedim. Ateş ettikten sonra karakola gittik. Suç duyurusunda bulunduk. Davacı oldum. Ertesi gün savcılık geri bırakmış. Sonra gelmiş 'Hazır olun hepinizi öldüreceğim' dedi. Gece gelip biz yatarken oğlumla benim yatak odalarımıza ateş etti. Polis geldi, tutanağını tuttu gitti. Ben bundan korkarak can güvenliğim olmadığı için koruma talebinde bulundum. Evi boşalttım. Evde yokken yine ateş etmişler, camları indirip gitmişler. Can güvenliği istiyorum.” şeklinde konuştu.