Polislere yönelik operasyonlar kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest kalan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 Mayıs’ta gözaltına alınan ve adliyeye getirilen Tosun savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi ise serbest bırakmıştı. Savcılık mahkemenin bu kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, Tosun hakkında yakalama kararı verdi.

Tosun daha önce de eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın da aralarında bulunduğu grup ile gözaltına alınmış ve yine serbest bırakılmıştı.

Tosun’un avukatı Osman Ertürk, Twitter adresinden, “Tutuklamadan rahat etmeyecekler. Mali Şube'den sorumlu İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında tekrar yakalama kararı. Ne istiyorsunuz bu adamdan ve vatan evladından? 3 hakim serbest bıraktı şimdi 4. hakim karşısına çıkacağız. Adaletiniz batsın!” şeklinde tepkisini gösterdi.