İzmir’in Karabağlar ilçesinde, şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşandıktan sonra yakınlarının araya girmesiyle barıştığı eski eşi Eda Okutgen'i, oturduğu apartmanın merdivenlerinde bıçaklayıp öldüren Uğur Bunyak, müebbet hapse mahkum oldu.

Olay, 30 Kasım 2014'te Fahrettin Altay Mahallesi, 2/3 Sokak, 11 numaradaki apartmanda meydana geldi. Bir ilaç firmasında çalışan, biri kız iki çocuk annesi 41 yaşındaki Okutgen, 42 yaşındaki Uğur Bunyak’tan şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşandı. Bir süre sonra ise yakınlarının araya girmesiyle barıştı ancak çiftin arasındaki geçimsizlik devam etti. Olayın yaşandığı gün işten dönen Okutgen ile Bunyak arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Okutgen, evden ayrıldı. Peşinden koşan Bunyak, kadını apartman girişinde yakaladı ve bıçaklayarak yaraladı. Yaralı halde apartmanın sığınağına doğru kaçmaya çalışan kadını tekrar yakalayan Bunyak, ikinci kez bıçaklayarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan Okutgen hayatını kaybederken Bunyak tutuklandı. Bıçaklama, apartmanın güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi. Sanık Bunyak hakkında, Eda Okutgen’i kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Uğur Bunyak, maktule Eda Okutgen’in annesi Mukadder Okutgen ve babası Abdullah Orhan Okutgen ile tarafların avukatları, İzmir Barosu'nu temsilen avukatlarla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri hazır bulundu. Mahkeme heyeti, suçtan görmedikleri gerekçesiyle katılma talebi olan İzmir Barosu ve derneğin taleplerini reddetti. Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden sanık Bunyak’ın cezai ehliyetinin yerinde olduğuna dair rapor geldiğini belirtti. Okutgen ailesinin avukatları ve baroyu temsilen katılan avukatlar, sanığa en ağır cezanın verilmesini, topluma örnek olması ve caydırıcı olması için indirim uygulanmamasını talep etti. Gözü yaşlı anne Mukadder Okutgen de kızını öldüren kişinin en ağır cezayı almasını talep etti. Mütalaasını açıklayan Savcı Fatih Genç, sanığın cinayeti tasarlayarak işlemediğini, dava sürecinde eski eşinin başka bir erkekle ilişkisi olduğu şeklinde ifade verdiğini hatırlatarak, bunun haksız tahrik indirimi gerektirmediği yönünde görüş vererek sanık hakkında müebbet hapis cezası talep etti. Son savunmasını yapan sanık Bunyak da pişman olduğunu belirterek, her şeyin bir anda olduğunu söyledi. Sanık avukatı Murat Eskici, müvekkilinin akıl sağlığına dair yeni rapor alınmasını talep ederek müebbet hapis talebine katılmadıklarını belirtti. Duruşmanın sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, Uğur Bunyak’ı müebbet hapse mahkum etti. Heyet, cezayla ilgili indirim maddesi uygulamadı.

Duruşmadan sonra Eda Okutgen’in yakınları ve çocukları, cinayete kurban giden diğer bazı kadınların aileleriyle birlikte basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mahkeme heyetinin indirim maddelerini uygulamamasını olumlu bulduklarını, cinayetlerin önüne geçmek için kadın katillerinin indirimsiz şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması gerektiğini ifade etti.