Büyükçekmece Belediyesi, sahipsiz hayvanların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kulübe görünümünde bayat ekmek ve gazete kumbaraları koydu. Bu kumbaralar park, meydan ve belirlenen sokaklara konulacak.

Belediyenin kumbara uygulamasından binlerce sahipsiz hayvan yararlanacak. Kumbaralarda biriken ekmek ve gazeteler, Büyükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan 4 binden fazla hayvanın hizmetinde kullanılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükçekmece genelindeki park, meydan ve sokaklara konulacak kumbaralarda toplanan bayat ekmekler barınaktaki sahipsiz hayvanlara yiyecek olarak dönerken, eski gazetelerde yine barınaktaki hayvanların daha sıcak ve temiz bir ortamda barınmalarına olanak sağlayacak.

Çöpe atılan ekmek ve eski gazetelerin artık sokak hayvanları için kullanılacağını öğrenen vatandaşlar, uygulamadan memnun.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmecelilerin sokak hayvanları konusunda duyarlı olduğunu belirterek projeyi destekleyenlere teşekkür etti.