İç Güvenlik Paketi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması sonrasında resen emekli edilen emniyet müdürleri, Kızılay Güven Anıtı'nın önünde eylem yaptı. Birleşmiş Milletler (BM) Kosova ve Liberya Misyonu'nun yanı sıra NATO çalışma grubunda da yıllarca çalıştığını belirten Eski Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Avrupa standartlarında mesleki birikimi olmayanların bu sınavı geçmesi mümkün değildir. Çünkü burada VİP torpil işlemiyor.” dedi.

'BİZDEN HAİN ÇIKMAZ'

Emekli edilen emniyet müdürlerinden Dr. Murat Koçak’ın annesi Pakize Koçak, oğlunun Türkiye'ye faydalı olabileceği bir dönemde kanun zoruyla emekli edildiğini ifade etti. Anne Pakize Koçak, oğlunun görev yaptığı süre zarfında da yanlış bir iş yapmadığını kaydetti. Baba Seyit Ahmet Koçak ise kendisinin de bir polis olarak bu ülke için 26 yıl gururla görev yaptığını söyledi. “Bizden hain çıkmaz” diyen baba Koçak, “Bu zulmü yapanlara sesleniyorum! Artık buna bir son verin. Bu zulmü artık daha fazla yapmayın. Bizler vatanını seven, vatanı için canını dahi vermekten sakınmayın insanlarız. Bizi ve evlatlarımızı ‘düşman' diye adlandıranları da kınıyorum. Ancak şunu bilsinler ki; kimse acından ölmüyor. Hayat bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

'BM TARAFINDAN MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLDİM'

Eski Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or da polis akademisini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde master yaptığını aktardı. Emniyet teşkilatı içerisinde Birleşmiş Milletler (BM) Kosova ve Liberya Misyonu'nun yanı sıra NATO çalışma grubunda da yıllarda çalıştığını kaydeden Or, “Bu çalışmalarımdan dolayı BM tarafından madalya ile ödüllendirildim. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda (AGİT) polis danışmanı olarak görev yaptım. BM ve AGİT sınavlarını yazılı ve sözlü olarak kendileri yaparlar. Avrupa standartlarında mesleki birikimi olmayanların bu sınavı geçmesi mümkün değildir. Çünkü burada VİP torpil işlemiyor.” şeklinde konuştu.