İzmir’de daha öncede bir kez operasyona maruz kalan istihbarat polisleri, ikinci kez aynı iddialarla geçen gün bir kez daha gözaltına alınmıştı. Bunlardan 20’sinin İzmir Adliyesi’ndeki ifade verme işlemi sürerken vatandaşlar, adliye önünde destek için bekliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, istihbarat polislerinin hedef seçilmesini, “Neden istihbarat personeli hedef alınıyor? Bir tek açıklaması var, çünkü istihbarat personeli ihaneti görüyor ve müsaade etmiyor ve sonuna kadar da mücadele etmeye devam edecek, çünkü bu insanlar üç kuruşa beş kuruşa kendisini satmadı.” dedi.

İzmir Adliyesi’ne giderek polislere destek veren Aktepe, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 20 yıldan fazla bir süre istihbarat birimlerinde çalıştığını ifade eden Gürsel Aktepe, “Şu anda burada bulunan arkadaşlarımın birçoğunu tanıyorum. Buraya gelirken de duyduğum ve çok hoşuma giden, aslında burada gerçek bir milletin olduğunu da ortaya koyan husus vardı, ‘Millet burada, adalet nerede?’ Millet neden burada? Çünkü milletin evlatları burada, yiğitler burada. Pekiyi bu milletin evlatları neden buradalar? Çok basit. Bunlar hukuksuzluğun önünde eğilmedikleri ve yatmadıkları için buradalar. Bu milletin bayrağını indirmedikleri için buradalar. Terörle mücadelede gecelerini gündüzlerine kattıkları için buradalar. Ben bunun her saniyesine, her anına şahidim bizzat.” diye konuştu.

'İSTİHBARAT PERSONELİ İHANETİ GÖRÜYOR'

İstihbarat personelinin hedef alınma sebebini, ihaneti görmeleri olarak açıklayan Aktepe, “Bize devlet büyüklerimizin, istihbarat eğitimi aldığımızda söyledikleri bir şey vardı. 'Siz diğer birimlerden neden farklısınız/' sorusunu ortaya koyma adına ifade etikleri bir şey vardı. Derlerdi ki, ‘Siz yemezsiniz ve yedirmezsiniz de’. Bir dönemde yemediği ve yedirmediği için el üstünde tutulan istihbarat personeli. ne oldu da şimdi cezaevlerine atılmak isteniyor? Ne oldu? Çünkü birilerinin yaptığı hırsızlıklar, yolsuzluklar ortaya çıktı, başka bir şey değil. Millet burada, bu millet burada olduğu müddetçe adaletin dışında değişik saiklerle tecelli etmesi mümkün olmayacak inşallah. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, kim adaleti yönlendirmeye çalışırsa çalışsın, Allah’ın izniyle adaletin tecellisi için başka yerlerde aramayacağız biz adaleti.” diye konuştu.

'BU MİLLETİN EVLATLARI ADALETE GÜVENİYOR'

Bu milletin evlatlarının adalet sistemine güvendiğini söyleyen Gürsel Aktepe, “Adil olan hakimlerin varlığına inanıyor. Bunun er veya geç, bugün olmayabilir ama er veya geç mutlaka tecelli edeceğine de inanıyoruz. O tecelli ettiği anda da gerçekten kimin ak, kimin kara olduğu herkesin huzurunda, tarihin huzurunda, milletin huzurunda ortaya çıkacaktır.” dedi.

'HER İŞİ KANUNLAR ÖLÇÜSÜNDE YAPTILAR'

Gözaltındaki polislerin birçoğunu tanıdığını, hepsine kefil olduğunu belirten Aktepe, “Çünkü ne yaptılarsa kanunun kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde yaptılar. Şimdi siz devlet olarak, dinleme konusunda pespayeliğin önünü almak için bir kanun çıkarıyorsunuz 2005 yılı içinde. 2005’te çıkardığınız kanunla bu anlamda yapılabilecek bütün keyfiliklerin önünü almak için önemli güvenceler oluşturmuşsunuz. Bir tanesi, tamamen farklı bir merkez üzerinden yapılabilmesi için bu işin, TİB gibi yeni bir kurul oluşturuyorsunuz. Bütün dinlemeleri bu kurum üzerinden gerçekleştirmeye çalıyorsunuz. Anayasa’nın 22. maddesinin kesin hükmü, hiçbir dinlemenin hangi gerekçeyle olursa olsun hakim kararı olmaksızın yapılmaz. Hakimler de kendi önlerine gelen her hususu Anayasa’nın 141. maddesine göre incelemek ve gerekçeleriyle karara bağlamak zorundalar. Siz kanunla keyfiliği önleyici birçok düzenleme yapmışken ve bunu mutlak surette hakim kararına bağlamışken şu an içeride bulunan ve suçlanan arkadaşlarımızın tamamı da hakim kararıyla işlemlerini yapmış ve yürütmüşken neyle suçlanıyorlar? Suçlandıkları şey şu, birileri kendi hukuksuzluklarını, usulsüzlüklerini ve yolsuzluklarını kapatabilmek için ‘canbaza bak’ oyunu oynuyorlar, başka bir şey değil ama canbazla milleti oyalayamayacaklar. Milletin evlatları ihaneti gördü ve inşallah şu yaşananlarla bu millet de görecek ve bu millet, Allah’ın izniyle ihaneti görecek ve tercihini her hususta net olarak ortaya koyacak.” dedi.