Genelkurmay Başkanlığı eski İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ ifadesini samimi bulmadığını söyledi. Pekin, “Ellerinde bütün yetkiler vardı. Siyasi iktidarın çok büyük sorumluluğu var, başta o zamanın başbakanı olmak üzere bu konuyla ilgili.” dedi.

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Bursa kitap fuarında kitaplarını imzaladı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Pekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Aldatıldık’ şeklinde ki sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Biz de aldatıldık zaten, hep birlikte” şeklinde gülerek karşılık verdi. Ardından şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanının ‘biz bu konuda aldatıldık’ ifadesine gelince, öyle olduğunu sanmıyorum. Çünkü o zamanda bunun böyle olduğu belliydi. Amaç askeri vesayetin kırılması, Türk Silahlı Kuvvetlerine diz çöktürülmesiydi, onu başardılar. Özellikle de bunu yaparken kullandıkları, kendilerinin paralel dedikleri, cemaati kullandılar. Cemaatin hakimlerini, savcılarını, polislerini kullandılar. O zaman da biliyorlardı bunları. Bizde kendilerine bunları söylemiştik. Araştırmayı bizzat ben yapmıştım ve genelkurmay başkanına vermiştim. Genelkurmay Başkanı da bunları kendilerine arz etmişti hepsini. Bunların hep böyle olduğu biliniyordu. Maalesef sonuçta iki taraf arasında iktidar savaşı başlayınca bu tip kumpaslarla ilgili ‘biz aldatıldık’ gibi bir takım ifadeler kullanılıyor. Ben bu ifadelerin samimi olmadığını değerlendiriyorum. Samimi ifadeler değil. Ellerinde bütün yetkiler vardı. Siyasi iktidarın çok büyük sorumluluğu var, başta o zamanın başbakanı olmak üzere bu konuyla ilgili.”

'İZİN VERSELER MEZARDAN BİLE TÜRKİYEYİ YÖNETECEKLER. BU KADAR ÖNEMLİ ONLAR İÇİN KOLTUK'

Emekli Korgeneral Pekin, “Yurt dışında, özellikle Avrupa’da bu durumda istifa müessesesi çalışıyor, bizde neden çalışmıyor?” şeklinde ki bir soruya ise, “Çalışıyor ama bizde istifa falan kimse etmiyor. Herkes koltuğuna çakılıyor, ölünceye kadar koltuğunda kalıyor. İzin verseler belki mezardan bile Türkiye’yi sevk ve idare edecekler. Bu kadar önemli onlar için koltuk.” şeklinde karşılık verdi.

Türkiye’nin önünde iki tane büyük sorun olduğunu belirten emekli korgeneral İsmail Hakkı Pekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Biri güvenlik sorunu, bir tanesi de ekonomik kriz. Türkiye’nin güvenliği tabi tehlikede, etrafımızda olan bitenlere bakın, o yüzden tehlikede. Birde bu kumpas davalar yüzünden bu ülkenin ne kadar bilgisi, ne kadar planı varsa, her şeyi maalesef dış istihbarat örgütlerinin eline geçti. Normalde bunların önünün alınması hem emniyetin görevi, hem de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın görevi. Tabi kurumlarda sorumlu ama gerekli tedbiri alamıyorsan maalesef ülkenin güvenliğini, kritik bilgilerini başkalarının eline teslim ettiler. Şu anda elimizde ne kadar gizli bilgi varsa, her halde hepsi ABD’nin, MOSSAD’ın yada İsrail’in, diğer ülkelerin ellerinde.”