Antalya'da eski istihbaratçılara yönelik başlatılan operasyonda gözaltı kararı bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı M.E. Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Antalya merkezli 6 ilde usulsüz dinleme iddiasıyla başlatılan operasyonda gözaltı işlemleri devam ediyor. Bu sabah Antalya'da gözaltına alınan polislere ek olarak eski İstihbarat Daire Başkanı M.E.'de Burdur'da gözaltına alındı. Antalya'ya getirilen M.E. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra terör ekipleri tarafından TEM Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Antalya'nın yanı sıra Ankara, İzmir, Burdur, Şanlıurfa, Batman'da eş zamanlı yürütülen operasyonda polislerin de bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

M.E. KENDİ TESLİM OLMUŞTU

M.E. hakkında daha önce de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ekim 2014'te düzenlediği operasyonda gözaltı kararı verilmişti. M.E. Emniyet'e giderek kendi teslim olmuştu. Teslim olmadan önce kanunlara uygun olarak, Mahkeme kararıyla yaptıkları istihbarat faaliyetlerinden ötürü suçlandıklarını açıklayan M.E. “Veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Mahkeme kararıyla yaptığımız işler sebebiyle suçlanıyoruz.” demişti. Gözaltı kararlarını zulüm olarak değerlendiren M.E., şunları söylemişti: “Bu polislerin ömrü terör ve suç örgütleri ile mücadeleyle geçti. Bize bu zulmü yapanlar kadar sessiz kalanlar da zulme ortaktır. Biz esasen hukuksuz hiçbir şey yapmadık.”

22 Ekim 2014'te Emniyet'e teslim olan M.E. bir gün sonra savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.