Eski Mazlumder Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği’nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘terör’ soruşturmasına maruz kalmasının, çılgın bir ruh halini gösterdiğini söyledi. Gergerlioğlu, "Yardım faaliyetini terörle adlandırmak vebaldir." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kimse Yok Mu Derneği’nin güzel ve hayırlı işler yaptığını belirtti. Gergerlioğlu, “Daha önceden de Kimse Yok Mu Derneği’ne baskılar vardı. Siyasi çekişmeler olabilir, insanlar bir birlerini beğenmeyebilir ama bir yardım derneğinin terörle birlikte anılması son derece üzücüdür. Kimse Yok Mu Derneği’ni yıllardır tanıyoruz. Yaptığı sadece yardım faaliyeti. Güzel ve hayırlı işler yapıyorlar. Böyle bir yardım faaliyetini de terörle adlandırmak vebaldir. Sonuçta kimsesize, fakire, garibana yardım yapan bir kurumun faaliyetlerini engelleyerek terörle ilişkilendirmek haksız bir tutumdur. Çılgın bir ruh halini gösteren tavır diye niteliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Tamamen partizanca, tamamen nokta atışı yapar bir tarzda bir kesimi hedef alarak çaba içine girilmiş durumda.” diyen Gergerlioğlu, “Başka konularda yanlışlıklar olur, onlarla ilgili çalışmalar yapılabilir ama bir yardım derneğinin terörle ilgili çalışma yapacağını zannetmiyorum. Yaptıkları ortadadır. Kimse Yok Mu Derneği, güzel ve hayırlı işler yapmaktadır. Partizanca bir kafayla kişileri, kurumları hedef tahtasına oturtmak son derece yanlış bir harekettir.” şeklinde konuştu.