Mersin'de dönemine yönelik yolsuzluk operasyonu nedeniyle aranan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte 5 kişinin yakalama kararının kaldırıldığı bildirildi.

Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, 29 Eylül tarihi itibariyle Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talepleri uyarınca eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan hakkında verilen yakalama kararının kaldırılması yönünde karar verdiğini belirtti.

Adaletin geç de olsa tecelli ettiğini anlatan Başarır, "Sayın mahkeme adil ve yerinde bir karar vermiştir." ifadesini kullandı. Başarır, Erol Avgören, Tolga Avgören, Cengiz Akray, Mine Akray'ında arama kararlarının kaldırıldığını ifade ederek Macit Özcan'ın hafta sonunda Mersin'e geleceğini söyledi.

24 Mart'ta Cumhuriyet Savcılığı'nın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurarak ihalelere fesat karıştırma’ iddiasıyla gerçekleştirdiği soruşturma kapsamında eski Başkan Macit Özcan döneminde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye iş yapan müteahhitlere yönelik operasyonda, dönemin Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır, Belediye Başkanı Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan, dönemin meclis üyeleri ile bürokrat ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı. Adliye sevk edilen Belediye Başkanı Macit Özcan'ın 2 kardeşi ile oğlunun da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanırken, 20 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
26 Haziran'da avukatların itirazları değerlendiren Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği ise şüphelilerden Başkan Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin, müteahhit Metin Akray'ın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 şüpheliyi de adli kontrol kararı ile tahliye etmişti.

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan dönemin CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile müteahhit Erol Avgören, Tolga Avgören, Cengiz Akray ve Mine Akray aranıyordu.