Kayseri 19. dönem milletvekili işadamı Şaban Bayrak, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında kapalı yüzme havuzunda düzenlenen etkinliğe katıldı. Bayrak, 1915'te Seddülbahir'de şehit olan dedesi için yüzme yarışmasına katıldığını ve onunla birlikte tüm şehitleri hatırlama adına böyle bir düşünce içinde olduğunu söyledi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül'ün kayınpederi olan eski milletvekili ve işadamı 70 yaşındaki Şaban Bayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlerini anma yüzme etkinliğine katıldı. Yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak yüzme sporu yapan Bayrak, kapalı olimpik yüzme havuzunda 1500 metrede kulaç atıp, dedesi Hüseyin oğlu Recep'i andı.

Çanakkale Zaferi'nin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Bayrak, "Çanakkale Şehitlerini anmak için düzenlenen yüzme etkinliğe ben de katılarak başta dedem olmak üzere tüm şehitlerimizi böylece anmak istedim. Çanakkale Zaferi, hepimiz için çok önemli ancak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü orada benim dedem de şehit oldu. Bu çok gurur verici bir olay'' dedi.