İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 27 Kasım 2013 tarihinde barışma isteğini kabul etmeyen eski nişanlısı Nuray Çelik ve babası Hasan Çelik’i, evlerinin karşısındaki inşaata çıkarak av tüfeğiyle balkonda öldüren sanık Serdar Biberoğlu, müebbet ve 25 yıl hapse mahkum oldu. Son sözü sorulan sanık Biberoğlu, "Vicdan azabı içindeyim, çok pişmanım." dedi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına 29 yaşındaki tutuklu sanık S.B., olayda hayatını kaybeden Nuray (23) ve baba Hasan Çelik’in (59) yakınları, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Savcı bir önceki duruşmada, 'Tasarlayarak canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılanan sanık Serdar Biberoğlu, hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak biri ağırlaştırılmış üç kez müebbet hapis istedi. Duruşmaya katılan Nuray Çelik’in annesi Bingül ve ablası Canan Binici, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Sanık avukatı Burhan Güneş de olayda tasarlayarak öldürme olmadığını, delil bulunmadığını, ayrıca müvekkilinin Bingül Çelik’e ateş etmediğini belirterek bu suçtan beraat etmesi gerektiğini söyledi.

Eski nişanlısı ve babasını öldüren sanık Serdar Biberoğlu’na karar açıklanmadan son sözleri soruldu. Anne Bingül Çelik’e karşı eylemi olmadığını söyleyen sanık Biberoğlu, "Vicdan azabı içindeyim, çok pişmanım. Ayrıca beni olaydan sonra polislerin yakaladığı söyleniyor, beni yakalamadılar, ben teslim oldum." dedi.

Son savunmalarının ardından Mahkeme Başkanı Hakim Kemal Göker, heyetin kararını açıkladı. Sanık Serdar Biberoğlu, eski nişanlısı Nuray Çelik’i tasarlayarak öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet hapse, ardından da iyi hal ve pişmanlık indirimi uygulanarak müebbet hapse çarptırıldı. Sanık, baba Hasan Çelik’i kasten öldürme suçundan ise önce müebbet, ardından da iyi hal ve pişmanlık indirimi uygulanarak 25 yıla mahkum oldu. Mahkeme heyeti, anne Bingül Çelik’i öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla ilgili suçu sabit bulmayarak beraat kararı vererek davayı bitirdi. Duruşma sırasında göz yaşlarını tutamayan anne Bingül Çelik ve ablası Canan Binici, karara alkışla tepki gösterdi.

Duruşma öncesinde Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri, Çelik ailesine destek vermek için adliye önünde basın açıklaması yaptı.