Ankara’da yol kenarları, bir esnafın otoparkçılar tarafından öldürülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ücretsiz hale getirildi. Bugün itibariyle ücret almaması gereken eski otoparkçılar, sivil kıyafetlerle otopark parası almayı sürdürüyor. Bazıları ise vale gibi davranarak, sürücülerden para istiyor.

Otoparkçıların 15 dakikalık ücretsiz park kuralına riayet etmemesi ve müşterilerini tartaklamaları nedeniyle yol kapatan ve yürüyüş yapan Rüzgarlı esnafı, otopark işletmecilerinin silahlı saldırısına uğramıştı. Mehmet Karagöz (21) isimli esnafın hayatını kaybettiği olaylar sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi, yol kenarlarının ücretsiz olması için karar almıştı. Karar bugün uygulanmaya başlandı. Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ücretsiz yapılan yol kenarlarından değnekçilerin otopark ücreti almaması için 200 kişilik denetim ekibi oluşturdu. Ancak önceden yol kenarlarını otopark olarak işleten kişiler, Büyükşehir Belediyesi'nin karara rağmen çoğu bölgede yol kenarlarından ayrılmıyor.

Sivil kıyafetle ya da renkli yelek giyerek bölgede gezen eski otoparkçılar, park eden vatandaşlardan ücret almayı sürdürüyor. Kızılay’ın en yoğun bölgelerinden Kumrular’da yol kenarında konuşlanan eski otoparkçılar, yol kenarına park edenlerden ücret istiyor. Bazı vatandaşlar uygulamadan habersiz para vermeyi sürdürürken, bazıları ‘Yol kenarları ücretsiz, para alamazsınız’ diyerek itiraz ediyor. Kimi vatandaşlar da ücretsiz olduğunu bildiği halde aracına zarar verilebileceği endişesiyle eski otoparkçılara para veriyor.