Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, önceki gece düzenlenen operasyonla Süleyman Şah Türbesi'nin tahliye edilmesini eleştirdi. Durmuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ricatı hiçbir zaman kahramanlık olarak kabul etmemiştir. Türk vatan toprağı terk edilmiştir.” dedi.

Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan Milliyetçi Avukatlar Grubu'na destek amacıyla gelen Osman Durmuş, Süleyman Şah Türbesi’nin askeri operasyonla tahliye edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'RİCAT KAHRAMANLIK DEĞİL'

Olayı vatan toprağını terk etmek olarak yorumlayan Durmuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ricatı (geri dönme) hiçbir zaman kahramanlık olarak kabul etmemiştir. Türk vatan toprağı terk edilmiştir. Terk edilmenin, bayrağı indirmenin söküp, gelip bir başka yere dikmenin kahramanlığı yoktur. Burada bir toprağı savunamamak vardır, acz vardır, yetersizlik vardır. Yetersizlikleri kahramanlık gibi kahramanlık diye sunanlar işte bu iktidardır.” diye konuştu.

Süleyman Şah Türbesi’nin geçmişinin çok eskilere dayandığını ve cumhuriyetin oranın bağımsızlığını Fransızlardan aldığını hatırlatan Durmuş, “Korkunun adı yeni Türkiye. Biz atamızın türbesini orada koruyamıyor muyduk? Koruyorduk bugüne kadar. Ne zamanki bunlar geldi türbemizi söktük, pılımızı pırtımızı topladık gece yarısı kaçtık. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. O bölge korunmalıydı. Esas olan Süleyman Şah’ın öldüğü topraktır. Kutsal olan o topraktır ve o da terk edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘İÇ GÜVENLİK PAKETİ HUKUKSUZLUK PAKETİ’

Mecliste görüşülen İç güvenlik Paketi’ni de eleştiren Durmuş, bu yolla mevcut iktidarın polisi yandaş polis teşkilatı haline getirdiğini ve ülkede tüm kurumları böldüğünü belirterek paketi hukuksuzluk olarak nitelendirdi. Hükümeti demokrasiyi kendi çıkarları için kullanmakla suçlayan Durmuş, “İç hukuk meselesi (iç güvenlik paketi) hukuksuzluk meselesidir. Hukukun rafa kaldırılması meselesidir. Tek adam diktatörlüğüdür. Türkiye buna izin vermemelidir. Anaysa mahkemesi buna izin vermemelidir. Muhalefet buna izi vermemelidir. Dolayısıyla ciddi bir mücadeleye ihtiyaç var. Adam sarayda oturmuş emirler yağdırıyor. Bu çıkacak diyor. Neye göre çıkacak? Anayasaya göre mi, demokrasiye göre mi, hukuka göre mi? Hayır. Ben istedim oldu siyasetinin akıbetini iyi görmüyorum. Türkiye’ye Türk insanına acıyorum.” diye konuştu.