İstanbul Adliyesi'nde rehin alındıktan sonra şehit edilen savcının ardından gözler güvenlik zaafiyetine çevrilmiş durumda. Adliyenin güvenliğini sağlayan firmanın, 2006'daki saldırı sırasında Danıştay’ın da güvenlik işlerini yaptığını iddia eden eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, "Bu firmayı araştırdım. Ben Ergenekon soruşturmasında da görev aldım. Bu firmanın aynı zamanda Danıştay saldırısının yapılmış olduğu süreçte Danıştay'ında korumalığını yapan bir firma olduğunu biliyorum. Aynı firma buranında güvenliğini sağlıyor. Ve burada da bir zafiyet ortaya çıkıyor." dedi.

Nazmi Ardıç Samanyolu Haber TV'de katıldığı programda İstanbul Adliyesi'nde savcının şehit edilmesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir sorgulama yapılması gerekiyorsa adliyedeki güvenlikten başlamalı diyen Ardıç, "Burda sorgulanması gereken husus nasıl geçtiler. Bu silahı nasıl geçirdiler. Bunlar avukat değil. Sahte kimlikle mi yaptılar, nasıl oradan içeri girdiler. DHKP-C daha önce bu işin pratiğini yaparak zaafiyetleri keşfettmişlerdir. Bir soruşturma yapılması gerekirse buradan başlanmalı. Bu kişiler silahlı olarak nasıl içeri girdiler." diye konuştu.

İstanbul Adliyesi'ndeki güvenliği sağlayan firmayla ilgili Nazmi Ardıç şu iddialarda bulundu: "Burada güvenlik nasıl sağlanıyor. Güvenlik güvenlik görevlileri marifetiyle sağlanıyor. Burada güvenlik bir firma tarafından sağlanıyor. İhale yapılmış, ihale bir firmaya verilmiş. Bu firmayı araştırdım. Ben Ergenekon soruşturmasında da görev aldım. Bu firmanın aynı zamanda Danıştay saldırısının yapılmış olduğu süreçte Danıştay'ında korumalığını yapan bir firma olduğunu biliyorum. Aynı firma buranında güvenliğini sağlıyor. Ve burada da bir zafiyet ortaya çıkıyor. Ben bunu bir suçlama olarak ifade etmiyorum. Ancak şunu da biliyorum ki Ergenekon soruşturmaları sürecinde Ergenekon terör örgütünün güvenlik alanındaki firmalara yatırımlar yaptığı ve bu alanda faaliyet yürütecek firmalar alanında çalışmalar yaptığı iddianamelerde var. Bu firma için bir isnat özellikle altını çiziyorum Ergenekon ila bağlantılıdır gibi bir zan ortaya koymak adına söylemiyorum. Ama bir şüpheli durum var. Aynı firmanın koruduğu Danıştay saldırısı sürecinde binada bir saldırı gerçekleşiyor. Aynı firma burada da güvenlik sağlıyor ve aynı zafiyet burada da gerçekleşiyor. Bunların ikisi de ülkede çok önemli sansasyonel eylemin gerçekleşmiş olduğu noktalar. Bu bir tesadüf müdür, burada nasıl bir zafiyet vardır?"

Güvenlik firmasıyla ilgili ihalenin nasıl yapıldığını da araştırdığını söyleyen Ardıç, "Açık ihale usulü ile yapılan bir ihale yok burada. Pazarlık usulü ile bir ihale gerçekleştirilmiş. Burada bu istisnai durum gözetilerek bir tercih yapılmış. Böyle bir tercih yapılmış. Şimdi bu firmanın kimlerle ilişkili yani devlet kademesiyle kimlerle ilişkileri kamuoyunda biliniyor ve konuşuluyor." şeklinde konuştu.