Bir süre önce Bitlis Vali Yardımcılığından istifa eden Eski Bitlis Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından açıklamalarda bulunarak, “Ülkemin düzgün yönetilmediğini düşünüyorum. Siyaseten farklı düşünüyor olmam, beni 'hain, kalleş, düşman, ajan, paralelci, siyonist, israil uşağı vs.' yapmaz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında valileri istifaya çağırmasıyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Bitlis Eski Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan bu gün ise sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından bazı açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında ülkenin düzgün yönetilmediğini düşündüğünü vurgulayan İlhan, bürokrasiden ayrıldığını ve artık Merkez Parti bünyesinde politikaya başladığını belirterek “Sevgili dostlar; takriben üç hafta önce bürokrasiden ayrılarak Merkez Parti bünyesinde politikaya başladım. Ülkemin düzgün yönetilmediğini düşünüyorum. Siyaseten farklı düşünüyor olmam, beni 'hain, kalleş, düşman, ajan, paralelci, siyonist, israil uşağı vs.' yapmaz. Bilhassa iktidar partisinin sevenlerinin kullandığı bu jargon, halkı derin bir kutuplaşmaya götürdü. Bu jargonun yanlışlığını, 7 Haziran'da oy kaybı olarak yaşamanıza rağmen hâlâ aynı tarzda hareket ediyor olmanız, üzücü. Ben olduğum yerdeyim; inançlarımla, kişiliğimle, dostluğumla... Bilginize...” diye paylaştı.

İlhan diğer iki paylaşımında ise “1- TDK Sözlüğü'ne göre muhalif: Bir tutuma, bir görüşe, bir davranışa karşı olan, aykırı olan kimse, 2- Ak Sözlük'e göre muhalif: Hain, ajan, paralelci, fetöcü, israil uşağı, amerikancı, siyonist, illuminatici, tapınakçı, terörist, bla bla..” diye yazdı.