Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun Eskişehir'deki baba ocağı yasa boğuldu.

Askeri yetkililer tarafından sağlık ekipleri nezaretinde acı haber 2 çocuk babası Topsakaloğlu'nun acı haberini Odunpazarı ilçesi Çankaya Mahallesi Şehit Mustafa Yılmaz Sokak'ta oturan baba Yakup ve anne Vasfiye Topsakaloğlu'na verildi. Şehit haberini alan baba ve anne Topsakaloğlu, gözyaşlarına boğuldu. Yakınları ve komşuları şehit babasının evine akın etti. Şehit babasının evi ve mahallesi Türk bayrakları ile donatıldı. Odunpazarı Belediyesi ise şehit evinin önüne taziye çadırı kurdu. Şehit Topsakaloğlu'nun cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından uçakla Eskişehir'e getirileceği belirtildi. Topsakaloğlu'nun cenazesinin yarın veya ertesi günü Eskişehir'deki Reşadiye Camii'nde düzenlenecek törenin akabinde son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Bu arada, yaklaşık 40 önce Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir, Dağlıca'daki hain saldırıda 16 askerle birlikte şehit düşmüştü. Geçtiğimiz pazar günü de Jandarma Onbaşı Şükrü Şahin, Erzurum'da terör örgütü PKK ile kırsalda girdiği çatışmada şehit olmuştu. Eskişehir, 40 günden bu yana Topsakaloğlu ile üçüncü şehidine ağlıyor.