Eskişehir’de Osmanlı döneminden kalma 300 yıllık tarihi çeşme mora boyandı. Restorasyon çalışması altında aslı beyaz olan çeşmenin mora boyanması tepkiye neden oldu.

Eskişehir Tarihi Odunpazarı semtinde Osmanlı döneminde kalan 300 yıllık tarihi çeşmelerden biri olan Maşallah Çeşmesi’nde onarım yapıldı. Türbeleri Koruma Derneği tarafından onarım yapıldığı iddia edinilen çeşme, beyaz yerine mor renge boyandı. 300 yıllık çeşmenin aslına uygun olmayan mor renge boyanması tepki çekti. Semt sakinleri, çeşmenin üstünde Arapça ‘maşallah’ yazısı nedeniyle çeşmenin ‘Maşallah Çeşmesi’ olarak bilindiğine dikkat çekerek, çeşmenin orijinal rengine geri döndürülmesi gerektiğini söyledi.

Semt sakinleri, çeşmenin orijinal renginde korunmayıp, mora boyanmasına anlam veremediklerini, bu durumun çeşmenin tarihi dokusunu bozduğunu belirtti. Çeşmeye onarım yapılırken yetkililer tarafından kontrol edilip edilmediğini merak ettiklerini vurgulayan vatandaşlar, bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve çeşmenin tarihi dokusuna uygun orijinal haline getirilmesini istedi.