Eskişehir'de usulsüz dinleme operasyonu kapsamında açılan aralarında müdür, amir ve komiserlerinde yer aldığı 26 polisin yargılamasına devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dün başlayan davanın bugünkü duruşmasında, bin sayfalık iddianameden yaklaşık 100 sayfa okundu. Duruşmaya, şikayetçi ve avukatlarının katılmaması dikkat çekti. Mahkeme, okunan iddianamenin ardından sanık ve avukatlarından talepleri olup olmadığını sordu. Duruşma yarın öğleden sonraya ertelendi.

Polislerin avukatlarından Turgay Balaban, halen yaklaşık 800 sayfa iddianamenin okunacağını söyledi. Avukat Balaban, "Önümüzdeki Cuma gününden sonra iddianamenin okunmasına bayramdan sonra devam edileceğini tahmin ediyoruz. Çünkü bu yönde talep var. Aksi halde günde yaklaşık 100 sayfa iddianame okumakla bu duruşmanın ilki bayrama kadar devam edecek." dedi.

İddianamenin çoğunluğunun müfettiş raporlarının 'copy paste' yapılarak ortaya konmuş hali olduğunu belirten Avukat Balaban, bu dosyanın sahibinin hakim ve savcının değil, müfettişlere ait olduğunu vurgulayarak, " Bu dosyanın sahibi Anayasa'yı tanımadığını söyleyen dönemin İçişleri Bakanı'na bağlı müfettişlerdir. Ne savcıdır ne hakimdir! Sonumuz ne olur bilemem ama bugün zulme uğrayan polisler bu vatan için kendilerini feda ettiler, tarih bunu yazacak." diye konuştu.

Duruşmanın üçüncü bölümüne yarın öğleden sonra devam edilecek.