Eskişehir'in Mihalıççık ormanlarında korunan 5 yaşlı erkek kızıl geyik, yabancı av meraklıları tarafından para karşılığı vurulacak. İhaleyi özel bir şirket 5 geyik için 37 bin 200 TL vererek kazandı. Bu 5 geyik, av sezonunda geyik meraklısı yabancılar tarafından vurulacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü Eskişehir'de, 5 erkek kızıl geyiği, av turizmi kapsamında vurulması için satışa çıkardı. Açık ihale yöntemiyle yapılan satışta, ihaleyi kazanan firma vurulacak 5 geyik için toplam 37 bin 200 TL ödendi. Satıştan elde edilen paranın yüzde 30'u geyiklerin vurulduğu bölgedeki köylere verilecek.

Geyikler, 1 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında Amerikalı, Kanadalı ve Danimarkalı avcılara ücret karşılığı vurdurulacak. İhaleyi alan firmanın bu rakamın 45 katına geyikleri yabancılara vurdurucağı öne sürüldü.

Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının geyiklerin neslini bir seviyede tutarak düzenli hale getirmek ve av turizmini geliştirmek olduğunu belirtti.
Bir geyiğin en fazla 15-16 yıl yaşadığı belirtilirken, Eskişehir bölgesinde popülasyon 15 geyiğin avlanmasının uygun olduğu kaydedildi. Bu kapsamda, yaşları 7 ila 15 arasında değişen 5 erkek kızıl geyiğin av turizmi kapsamında para karşılığı vurulmasının ihale edildiği bildirildi.