Eskişehir Özel Samanyolu Liseleri, Infomatrıx Dünya Finallerinde 2 dünya birinciliği, 1 dünya ikinciliği ve 1 dünya üçüncülüğü elde ederek, olimpiyatlarda dünya birincisi oldu.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Infomatrix Finallerine, dünya genelinde 17 bin projenin arasından, Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa’da kıta elemelerinde derece alan 51 ülkeden en iyi 347 proje katıldı.

Lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen olimpiyatlar; Hardware Control, Computer Art, Robotics (mini sumo, line follower, lego sumo, lego sumo line), Short Movie ve Programing olmak üzere 8 kategoride yapıldı. Eskişehir özel Samanyolu Lisesi öğrencileri Short Movie kategorisinde 1 ve Robotik kategorisinde 3 olmak üzere 4 projeyle finallere kaldı. 13.sü düzenlenen olimpiyatlara, Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesinden katılan Rumeysa Çan ‘Kaya’ ve Fatma Aygül Keskin ‘Akıncı’ isimli projeleriyle ‘robotics mini sumo’ kategorisinde dünya 1.'si, Zeynep Asude Ballı ‘Tulpar’ isimli projesiyle ‘robotics line follower’ kategorisinde dünya 3.'sü oldu. Samanyolu Ertuğrulgazi Fen ve Anadolu Lisesinden Burak Kaşlı ve Ahmet Önder ‘Listen to Your Heart’ isimli projeleriyle ‘short movie’ kategorisinde dünya 2.'si oldular. Eskişehir özel Samanyolu Okulları söz konusu toplamda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyayla olimpiyatların en başarılı okullarından birisi olmayı başardı. Aynı zamanda Türkiye katılan bütün projelerle birlikte toplam 7 altın madalya alarak olimpiyatlarda Romanya ve Meksika’nın ardından 3. oldu.

Eskişehir Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Keskin, “Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları bu sene uluslararası proje ve bilim olimpiyatlarında 17 birincilik,14 ikincilik ve 9 üçüncülük alarak başarılı bir eğitim-öğretim senesini geride bıraktı.” dedi.

Müdür Keskin, “Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını böylece almış oldular. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Türkiye ve Eskişehir’e böyle bir başarı getirmiş olmanın sevincini ve heyecanını yaşattılar. Bu başarılarımızı tüm Eskişehir Halkına armağan ediyoruz.” diye konuştu.