Eskişehir Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Anadolu ve Fen Lisesi, Uluslararası Bilimin Temelleri Olimpiyatı (URFODU) ve Uluslararası Genç Mucitler Olimpiyatlarında büyük bir başarıya imza attı. Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları, URFODU’da 13 birincilik, 10 ikincilik, 5 üçüncülük, Uluslararası Genç Mucitler Olimpiyatları'nda ise 44 ülke arasında matematik kategorisinde üçüncülük elde etti.

Özel Samanyolu Eğitim Kurumları'ndan verilen bilgiye göre, Ertuğrulgazi Anadolu ve Fen Lisesi, bu yıl 11.'si düzenlenen ve 10 ülkenin katıldığı URFODU’da 13 birincilik, 10 ikincilik, 5 üçüncülük elde etti. Ertuğrulgazi Anadolu ve Fen Lisesi 11'i matematikten, 14'ü coğrafyadan, 2'si İngilizce’den, biri de biyolojiden olmak üzere toplamda 28 derece ile başarısını katlamış oldu. Diğer bir başarı ise Özel Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesi öğrencisi Atiye Hilal Çetinkaya’dan geldi. Çetinkaya, Uluslararası Genç Mucitler Olimpiyatı matematik kategorisinde, 44 ülke arasından dünya üçüncüsü oldu.

Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Bayram Baysal, okullarının eğitimin her alanında başarılı olmak için bütün imkanlarını seferber ettiğini, bilim ve proje olimpiyatlarındaki başarılarımız bunun en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Baysal, Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları'nın Nisan 2015'de Kazakistan’da yapılan Asia/Pacific Olimpiyatı’nda 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya alarak Türkiye’yi uluslararası alanda başarıyla temsil ettiğini kaydetti.

Romanya’da 14-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Infomatrıx Dünya Finalleri’ne Ertuğrulgazi Anadolu ve Fen Lisesi’nden 2, Gülbahar Anadolu Lisesi'nden 3 olmak üzere toplamda 5 öğrenci ile kurumlarını uluslararası alanda temsil etme hakkı kazandığını kaydeden Baysal, şimdi de eğitim kurumlarının URFODU ve Uluslararası Genç Mucitler Olimpiyatları'ndan başarıyla döndüğünü belirtti. Baysal, bu başarıların sistemli çalışmanın, sürekliliğin, öğretmen, öğrenci, veli bütünleşmesinin bir sonucu olduğunu anlattı.