Eskişehir Valiliği, bu sabah başlatılan Eskişehir merkezli polise yönelik operasyonun, 12 ilde yapıldığını, aralarında müdür, amirlerinde olduğu 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin aranmasına devam edildiğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 28.02.2015 günü Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulun örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması” iddiasıyla ilgili Eskişehir merkezli 12 ilde polise yönelik eş zamanlı operasyon yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, başta Eskişehir olmak üzere Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara ili olmak üzere 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda, bir 2. sınıf emniyet müdürü, iki 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, iki emniyet amiri, bir başkomiser, üç komiser yardımcısı, 19’u polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin aranmasına devam edildiği vurgulandı.