Eskişehir’de, önceki gece Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Doktorlar Caddesi'ndeki seçim afişlerinin yırtılmasının ardından bu gece de seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldı. Pompalı tüfekle yapılan saldırıda Gültepe deki HDP seçim bürosunun camları kırıldı.

Eskişehir’de son 5 gün içerisinde seçim konusunda yaşanan kavgalara bir yenisi daha eklendi. 5 gün önce Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde AKP’liler ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında seçim bildirisi yüzünden tartışma çıkmıştı. Olayda, öğrenci olmayan ve kampüste bildiri dağıtan AKP Ar-Ge Çalışma Grubu Başkanı'nın karşıt görüşlü öğrencilere bıçak çektiği iddia edilmişti. Gözaltına alınan 18 karşıt görüşlü öğrenci savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. İki gün önce de Doktorlar Caddesi’nde 4-5 kişilik bir grup, HDP’nin seçim afişlerini yırtarak küfürler savurmuş, olay yerinde olan HDP'li gençlerle kovalamaca yaşanmış, iki polis hafif yaralanmış, iki kişi gözaltına alınmıştı. Bu olaydan bir gün sonra önceki gece de, HDP’nin Gültepe Mahallesi’ndeki seçim bürosuna gece yarısı silahlı saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz kişilerin pompalı tüfekle yaptığı saldırıda HDP’nin seçim bürosunun camları kırıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, partililerin ihbarı üzerine polis ekipleri çağrıldı. Seçim bürosunda inceleme yapan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, partilerinin seçim bürosuna yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını açıkladı ve her şeye rağmen oyuna gelmeyeceklerini belirtti. Yaşanan bu olayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran’ın 5’inde kente yapacağı ziyaret öncesine denk gelmesine dikkat çeken Çelebi, bu bağlamda olayın sorumlusunun Cumhurbaşkanı olduğunu iddia etti.