Eskişehir’de düzenlenen Dünya Öykü Günü etkinliği, Tarsus’ta öldürüldükten sonra yakılan üniversiteli Özgecan Aslan’a adandı. Etkinliğe katılan yazarlar, öykülerini Özgecan için okurken, kadın cinayetlerinin sona ermesi dileğinde bulundu.

Eskişehir merkez İlçe Tepebaşı Belediyesi ile Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği tarafından ‘Dünya Öykün Günü’ etkinliği düzenlendi. Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Emel İrtem, Sevtap Ayyıldız, Mehmet Sadık Bozkurt, İbrahim Bilek ve Mustafa Kömür birer öykü okudu. Okunan öyküler, Tarsus’ta öldürüldükten sonra yakılan üniversiteli Özgecan Aslan’a adandı. Etkinliğe katılan yazarlar, öykülerini Özgecan için okurken, kadın cinayetlerinin sona ermesi temennisinde bulundu.

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği temsilcisi Nilüfer Altunkaya, “Dünya öykü günü, alınıp satılmaya, metalaştırılmaya, değerlerin yozaştırılmasına karşı bir çığlıktır, bir tavırdır.” dedi. Murathan Mungan’ın kaleme adığı Dünya Öykü Günü bildirisini, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Elif Yağmur Topaktaş tarafından okundu.