Eskişehir’in merkez Odunpazarı'nda yapılacak olan bin 81 yataklı şehir hastanesinin temeli törenle atıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı törende, yüklenici firmadan hastanenin 2017 yılında bitmesinin sözü alındı.

Hastanede, 476 tek kişilik oda, 292 çift kişilik oda, 44 yoğun bakım yatağı, 264 poliklinik, 33 ameliyathane ve 62 yenidoğan yoğun bakım yatağı yer alacak. İhalesi Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından yapılan hastanenin 25 yıllık bakım ve onarımı Akfen firması tarafından yapılacak. Bu süre içinde Sağlık Bakanlığı firmaya kira ödeyecek. Sağlık Bakanlığı bütün sağlık hizmetlerini ise kendisi sunacak. Hastane, 25 yıl sonunda ise Sağlık Bakanlığına devredilecek.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şehir hastanesinin hayırlı olmasını diledi. Bakan Avcı, yüklenici firmanın en kısa zamanda burayı tamamlayarak halkın hizmetine sunacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise hastane konusunda çok büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi: "Bu anlamda çok büyük engellerle karşılaştık. Bazen şu cümleyi söyledik. Şeytan taşlamaktan abdest almaya vakit bulamıyoruz. Şu şehir hasteneleriyle ilgili çektiğimiz sıkıntıları bir Allah bilir bir de Cumhurbaşkanımız bilir.”

Konuşmaların ardından katılımcılar butona basarak hastanenin ilk harcını attı.