Eskişehir’de, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek ve şehitleri anmak için yürüyüş düzenlendi. İlgi görmeyen yürüyüşe katılanlar arasında bulunan bir şehit eşi ve oğlu asker olan bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak saat 17.00’de başlayan “Şehitler İçin Ayağa Kalkıyoruz!” yürüyüşü Eskişehir’de de düzenlendi. Az kişinin iştirak ettiği yürüyüşe katılanlar arasında bulunan bir şehit eşi ve oğlu asker olan bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı. Yürüyüşe katılımın az olmasına tepki veren asker annesi Ayla Hadal, "Burada vatan hainlerini kınamak için toplandık. Polisimize askerimize destek için buradayız ama görüyorsunuz buradan toplam on kişi toplanmış. Eskişehir utanın. Buraya gelmeyenler vatan haini oluyor. Yoksa sadece biz mi vatan hainiyiz. Burada toplandım diye vatan haini miyim? İllaki cam çerçeve mi indirmem lazım arkamda bir yığın insan olması için. Terör mü estirmem gerekiyordu. Kimse yanımıza yaklaşmıyor. Yaptığımız ayıp şey mi. Yirmi yaşındaki çocuğumuz ölüyor Eskişehir’de kimse tepki vermiyor.’’ diye konuştu.

Eskişehir’in Odunpazarı meydanında toplanan on kişilik bir grup şehitlere saygı, teröre lanet için yürümek istedi. On kişilik grup, daha sonra sloganlarla Hamam yolundaki saatli parka kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup ‘Eskişehir uyuma şehidine, askerine sahip çık’, 'Vatan canım sana feda', 'Eskişehir halkı yazıklar olsun, uyuma' şeklinde ve bölücü terör örgütü aleyhine yönelik sloganlar attı. İstiklal Marşı'nın ardından, bölücü terör örgütü aleyhine slogan atmaya devam eden grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.