Polis baskınıyla Bank Asya yönetimine el konulmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar karara tepki için Bank Asya şubelerine giderek para yatırıyor. Yüzlerce Eskişehirli sabahtan bu yana hukuksuz olarak yapılan yönetim değişikliğine tepki göstermek için ellerindeki paraları şubeye yatırıyor.

“Batır dedi ama biz yatırın anladık”, “Para çekmeye değil yatırmaya geldik”, “Bank Asya’dan elinizi çekin” gibi pankartlar açan vatandaşlar, sık sık Bank Asya’ya destek sloganları attı. Bazı bayanlar ise para yatırmak için geldikleri Bank Asya şubesinde cevşen ve Kur'an-ı Kerim okudu. Yatırılan paraların ardından Bank Asya’ya destek vermeye gelenlere baklava ikram edildi.

İmkanları ölçüsünde bankalarına destek olanlar arasında; biriktirdiği okul harçlıklarını, hastanede ameliyat için bekleyen babasının ameliyat parasını getiren de var.

Üniversiteli bir genç, babasının okul harçlığı olarak verdiği fakat bir kısmını harcamayarak biriktirdiği 150 TL’yi destek için Bank Asya’ya yatırmaya geldiğini söyledi. Söz konusu üniversiteli, “Bu parayla ileride kendime bir şeyler alacaktım. Gün bugündü. Elimizden yapma günüydü. Elimden bu geldi ve harçlığımı buraya yatırdım. Herkes elinden geleni yaparsa bu zorluğun altından kalkarız. Herkes yapılanların farkına ve gerçeği görür.” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise babasının ameliyat parasını destek için Bank Asya'ya yatırmaya geldiğini kaydetti. Söz konusu vatandaş, “Babam şu anda tıp fakültesi hastanesi yoğun bakımında yatıyor. Öncelikle herkesten babam için dua istiyorum. Babamın biriktirdiği ameliyat ve her ihtimale karşı biriktirdiği cenaze parası vardı. Babamın ameliyat ve cenaze için biriktirdiği parasını alarak destek için buraya getirip bankaya yatırdım. Herkes babama dua etsin.” şeklinde konuştu.

Mustafa Yalçın isimli çocuk da bugün yaşanan hukuksuzluk karşısında Bank Asya’ya destek için para yatırmaya geldiğini anlattı. Erol Gül ise devlet eliyle bir ülkede banka batırılmaya çalışıldığını ama vatandaşların buna karşılık para çekmeye değil, para yatırmaya geldiğini belirtti. Gül, “Bunu şuanda kutluyoruz. Bunun için arkadaşlara baklava ikram ediyoruz. Bu ilk baklavayı bankanın müdürüne ikram ediyoruz.” diye konuştu.

Bank Asya Eskişehir Şube Müdürü İlhan Karakaya, kendilerini destek vermeye gelenlere teşekkür etti. Karakaya, “Bank Asya, bugün kadar yükümlülüklerini nasıl yaptıysa bundan sonra da yapacak. Hiçbir müşterimizi bu zamana kadar mağdur etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz. Tüm müşterilerimiz sakin olmaya devam etsin. Gördüğünüz gibi bu kuyruk para yatırma kuyruğu.”