Eskişehir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan polisler, adliyeye sevk edildi. 3 polisin ifade alma işlemi savcılıkta sürerken, 20 polis ise adliye nezarethanesinde hakim karşısına çıkmayı bekliyor.

Eşleri, çocukları, yakınları ise gözaltındaki polislere destek için emniyetin ardından adliye önünde bekleyişini sürdürüyor. İstihbarat Şube eski Müdürü Mustafa Arık’ın eşi ise kucağındaki 7 aylık kızı Zeynep Nur ile birlikte KOM Şube önüne kocasına desteğe gelenler arasında.

“ÖNCE TAKDİR BELGESİ VERDİLER, SONRA GÖZALTINA ALDILAR”

Nurhan Arık, 20 yıldır devletine, milletine hizmet eden ve bu hizmetlerinin karşılığında bir süre başarı belgesi ve takdir alan eşinin örgüt kurma iddiasıyla suçlandığını duyunca gülmeye başladığını ve çünkü bu durumun kendilerine çok komik geldiğini söyledi. Eşinin daha önce de Şanlıurfa’daki operasyonda gözaltına alındığını ve sonra serbest bırakıldığını aktaran Arık, şöyle dedi: “Bu eşimin ikinci gözaltına alınışı. Eşim 20 yıldır polis. Gecesini, gündüzünü katarak ülkesi için, milletinin bekası için çalıştı. Bu süreçte yaptıkları işleri başarılı buldular çok kez taktir ve teşekkürle belgeleriyle ödüllendirdiler. Ne hikmetse şimdi suç örgütü kurma gibi komik, aslı olmayan suçlarla suçluyorlar. Buna gülmemek mümkün değil.”

“EŞİM TEK ŞEY ÇALDI, O DA BİZE AYIRACAĞI ZAMANI İŞİNE AYIRMASIYDI”

Eşin diğer arkadaşları gibi işini, mesleğini adam gibi, düzgün yaptığını hatırlatan Nurhan Arık, “Eşimin tek çaldığı şey var. O da bana ve çocuğuma ayırması gereken zaman vardı, işte yıllarca bunu çaldı. Eşim bizden çok, işiyle ilgilendi. Çocuklarımı tek başıma ben büyüttüm. Eşim büyümüş halini gördü hep. Ama eşim bize ayıracağı vaktini vatanı, milleti için harcadı, çalıştı. Onlar hep işlerini daha değerli ve kutsal saydılar.” diye konuştu.

“ONLAR İŞLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTI, DİMDİK AYAKTAYIZ”

Vicdanlarının, içlerinin rahat olduğunu ve huzur içinde olduklarını aktaran Nurhan Arık, gözaltında olan polislerin hepsinin suçsuz olduğunu, bunu da sonuna kadar inandıklarını, onların işini gücünü en güzel şekilde yerine getiren vatan evladı olduğunu kaydetti. Nurhan Arık, bu nedenle dimdik ayakta olduklarını belirtti.

“BİZ ÜZÜLMÜYORUZ, ÇÜNKÜ SUÇSUZ İNSANLAR ÜZÜLMEZ, KORKMAZ”

Eskişehir İl Emniyet Müdür eski Yardımcısı ve İstihbarat Şube eski Müdürü Mustafa Aygün’ün eşi Şerife Aygün de kocasının gözaltına alınmasına üzülmediğini, suçsuz insanın üzülmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Aygün, “Çünkü buradaki insanların hepsi suçsuz. Buna her şeyimizle inanıyoruz. Bun nedenle de üzülmüyoruz. Çünkü suçsuz insan üzülmez. Bunların hepsi asılsız, algı amaçlı şeyler.” diye konuştu. Gözaltına alınma nedenleri ve yapılan işlemlerin komik şeyler olduğunun altını çizen Şerife Aygün, kendilerini rüyada gibi hissettiklerini anlattı. Operasyonun algı amaçlı yapıldığını çok iyi bildiklerini dile getiren Şerife Aygün, “Ben ve buradaki diğer insanlar eşlerinin suçsuz olduğunu iyi biliyor. Onların suçsuz olduğunu aslında herkes biliyor. Biz kocalarımıza güveniyoruz.” dedi.

“MAHKEME HAKLI BULDU, AMA GÖREVİNİ İADE ETMEDİLER”

Eşinin bu süreçte 3 kez tayininin çıkarıldığını, sonra da 8 aydır açıkta olduğunu kaydeden Şerife Aygün, “Eşim görevinin iadesi için açılan mahkemeyi kazandı. Ama ne hikmetse görevine geri iade edilmedi. Ama bunlara hiç üzülmedik. Niye üzülelim. Çünkü suçsuz insan niye üzülsün ki. Bunların hepsi asılsız ve boş şeyler.” şeklinde konuştu.