Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, Adana'da son günlerde artan elektrik kesintilerinin, başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere herkesimi mağdur ettiğini söyledi. Sözütek, TEDAŞ'ın kesintilere hızlı çözümler üretmesini istedi.

Başkan Sözütek, şehirde son günlerde artan elektrik kesintileri nedeniyle, buzdolabı ve elektrikli cihazları ile ürünleri zarar gören esnaf ve sanatkarlardan gelen tepkileri üzerine bir açıklama yaptı.

Samansız ve beklenmedik anlarda gerçekleşen elektrik kesintilerinin önlenerek, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşların zarara uğratılmaması için TEDAŞ'ın daha yoğun çalışması ve yatırımlarına hız vermesi gerektiğini ifade eden Sözütek,"Adana son yılların en sıcak dönemlerini yaşıyor. Şehirdeki sıcaktan bunalan vatandaşlar, yaylalara ve denize kaçarken, boşalan şehirde iş hacmi düşen esnaf ve sanatkarlarımız da klima, buzdolabı gibi cihazlarını sürekli çalıştırarak işlerinin başında kalmak durumunda. Ancak kesintiler yüzünden cihazları arızalanıyor, ürünleri bozuluyor. Hastaneler hizmet veremez duruma düşüyor, sağlık hizmetleri aksıyor. Esnafın zaten sinek avladığı sezon da bir de zamansız kesintiler yüzünden zararı katlandıkça katlanıyor. Ev ve işyerlerimizde kesintisiz ve voltaj düşüklüğü olmayan, kaliteli elektrik istiyoruz. Hükümeti idare edenler, özellikle Çukurova'da hizmet veren esnaf ve sanatkarlarımıza 4 aylık yaz sürecinde vergi muafiyeti, elektrik indirimi, sigorta kesintisini azaltma gibi destekleyici çözümler üretmelidir." dedi.

Sözütek, ayrıca, yıllardır kangren haline gelen ve zaman zaman mahkemelere taşınarak, adaletli kararlar alınmasına rağmen, uygulamalarda faturalara yansımayan açma - kapama, kayıp - kaçak bedeli, TRT payı, sayaç okuma ve sayaç tamiri gibi komik sayılacak kesintilere de derhal son verilmesini ve hak sahiplerine geri ödemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.