Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediye meclisi ilk oturumu Atatürk Kültür merkezinde yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi grubunun Belen Sanayi Sitesine asfalt dökülmesi ile ilgili önergesi AK Partililer tarafından reddedilince Belen Sanayi Sitesi esnafı meclis salonunu tek etti. Durak sorunu çözülmeyen taksiciler ise toplantı çıkışında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı "Ereğli'de 1 lira için cinayet işlendi. Geceleri uyuyamıyoruz" diyerek soruna çözüm bulmasını istedi.

Ereğli Belediyesi Meclis olağan ilk oturum toplantısı Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi adına Grup Başkanı Özkan Özyağcı Belen Sanayi Sitesi esnafı adına sanayi sitesine asfalt dökülmesi amacıyla önerge verdi. Verilen önerge Başkan Hüseyin Uysal tarafından oylamaya sunuldu. Önerge CHP grubu tarafından kabul edilirken, AK Parti grubu tarafından reddedilince verilen önerge oy çokluğu ile gündeme alınmadı. Karar üzerine Belen Sanayi Sitesi esnafı meclis salonunu terk etti. Esnaflardan Suat Bekar "Ben bir iktidar partilisi olarak konuşuyorum. Burada görüyorum ki hala daha muhalefet iktidar kavgası yapılıyor. Oylamaya sunuyorsunuz. Muhalefet az geliyor. Önerimiz alınmıyor. Daha farklı değinebilirdiniz bu konuya. Ben de teşekkür ederim Suat Bekar olarak" dedi. Bu sırada AK Partili Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Erdoğan Suat Bekar'a dönerek, "O zaman CHP' değil belediyeye gelseydiniz. Oradan değil buradan çıkıyor bu karar" diyerek tepki gösterirken yine AK Partili Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş da Bekar'a dönerek "Buraya siyaset yapmaya gelmişsiniz" diyerek tepki gösterdi.

'HERKES ÖNERGE VERSE BEN HER TARAFA NASIL ASFALT DÖKECEĞİM'

Karar sonrasında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sanayi esnafının sorunlarının giderileceğini söyledi. CHP grubuna hitaben "Bu kadar yıldır siz bu sorunu çözmemişsiniz" diyerek yüklenen Uysal, "Bu tartışma hoş olmayan şeylere yol açıyor. Orada ki esnaf kardeşlerimiz, biz onları yapmayacağız mı diyoruz. Bizlerde karşı tarafa iki misli insanı yığsak onlar da onu protesto etse. Niçin bunları düşünerek bunları yapıyorsunuz. Sizler meclisi benden daha iyi biliyorsunuz. Böyle bir şey var mı? Meclis kararı alınıp da asfalt dökülmesi lazım diye, o zaman bizim arkadaşlarımız da derler ki getirirler önergeyi herkes asfalt der. O zaman her tarafa nasıl asfalt dökeceğiz." şeklinde tepki gösterdi.

'ZAMANINDA BURADA 1 LİRA İÇİN CİNAYET İŞLENDİ, SORUNUN ÇÖZÜLMESİ LAZIM'

Meclis toplantısının devam ettiği sırada durak sorunu olan ve çözüm bekleyen taksiciler salona girdi. Meclis toplantısının bitimi ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile görüşmek isteyen taksiciler Başkan Uysal'a "Söz konusu yerde 4-5 taksici arkadaş hala çalışıyor. Biz oraya gittiğimizde kavga ediyoruz. Burada minibüsçülerle 1 milyon (lira) derdine bir kişi öldürüldü. Biz arkadaşlarımızı Yücel başkanımız ve yönetimi ile zor tutuyoruz. Eskilerden olanlar bilir. Burada bir iki cinayet oldu." dediler.

Yapılan konuşmanın üzerine Başkan Uysal, Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun'u yanına çağırarak sorunun çözümü hakkında gerekeni yapmasını söyledi. Taksicilerle görüşen ve toplantı saati belirleyen Dursun, görüşme sonrasında taksicilerle birlikte salonda önünden ayrıldı.