Kadıköy’de, bir bankanın önüne bırakılan sırt çantası polisi alarma geçirdi. Cadde ve sokakların kapatılması nedeniyle vatandaşlarla polis arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Bir esnaf, polise, “Dükkanım açık. Bırak iş yerime gideyim. Eğer öleceksem dükkanımda öleyim!” diye çıkıştı

Olay, sabah saatlerinde Cafer Ağa Mahallesi Albay Faik Sözdener Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir bankanın önüne bırakılan sırt çantasını gören vatandaşlar polise haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler çevredeki iş yerlerini boşalttı. Bankanın güvenlik kamerasını inceleyen polis, çantanın genç bir kişi tarafından bırakıldığını görünce geniş güvenlik önlemleri aldı. Şüpheli çantanın bulunduğu bölgeye çıkan bütün cadde ve sokaklar emniyet şeridi çekilerek kapatıldı. Vatandaşlar ve esnafın yaklaşmasına izin verilmedi. Bazı vatandaşların çantayı bir turistin bıraktığını söylemesi üzerine bomba imha uzmanları çağrıldı.

Çantada bomba bulunması ihtimali üzerine çevredeki iş yerleri de boşaltıldı. Bu sırada polis ile bir esnaf arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Dükkanına girmek isteyen vatandaş polise, “Dükkanım açık. Bırak iş yerime gideyim. Eğer öleceksem dükkanımda öleyim!” diye çıkıştı. Polis, şahsın iş yerine girmesine izin vermedi.

YANINDA TAŞIMAMAK İÇİN BIRAKMIŞ

Kadıköy’de yaklaşık 1 saat hayatı felç eden çantanın sahibi Yunus Geze, koşarak polisin yanına geldi. Polisi, “Çanta benim. Taşımamak için bıraktım.” diyen Geze, apar topar polis otosuna bindirildi. Güvenlik taraması yapılan Yunus Geze’nin ifadeleri polisi tatmin etmeyince devreye bomba imha uzmanları girdi. Özel elbisesini giydikten sonra çantayı açan ekipler, kitap olduğunu gördü.

Karakola götürülen Yunus Geze, ”Bodrum’a gidecektim. Cebimde para yoktu. Bankadan para çekmek için gittim. Taşımamak için oraya bıraktım.” diye konuştu.

Öte yandan özel elbiseli bomba imha uzmanı tarafından açılan çantada çok sayıda kitap çıktı. Kitaplar incelendikten sonra çantaya yeniden konuldu. Çanta ve sahibi polis tarafından İskele Polis Merkezi’ne götürüldü.