Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri kente gelen Ezidiler için, hayırsever iş adamlarından yardım çağrısında bulundular.
ESOB yönetim kurulu üyeleri başkanlık binası önünde düzenledikleri basın açıklamasında ilgili kişilerin kendilerine ulaşmasını istedi.

Üyeler adına konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ezidilerin tarih boyunca baskı ve ölümlere mahkum edildiğini ifade edene Talat, "IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırısı ardında hala sayıları bilinmeyen binlerce Ezidi öldürülürken yüzlerce kadın rehin alındı. Ezidi erkeklerine son soykırımda ölmek düşerken kadınlar savaşın ve soykırımın en ağır biçimine kaldılar. Kaçırılan kadınların ne sayısı ne akıbeti bilinmiyor tek bilinen pazarlarda köle olarak satıldıklardır." dedi.
Kadınların köle gibi satıldığını anlatan Talat, şunları kaydetti: "Soykırımda öldürülmeyen kadınlara tecavüz edilerek bu yolla benlikleri de yok ediliyor. İnsanlık bu barbarlık ve vahşetle yüzleştiğinde politikacılarda yalanlarında ve onların medyalarında silahlarında çıkarlarında yardımlarından toplantılarında daha güçlü olduğumuzu hep birlikte göreceğiz. Küçük bir adım destek ve dayanışma sınırları inançları kimlikleri aşmayı insan olmanın onuru nu hissetmeyi sağlar. Diyoruz ki, Şengal katliamı sonrası ülkemize göç etmek zorunda kalan Ezidi halkımıza destek olalım. Güvensizlik çaresizlik ve yaşadıkları toprakları terk etmenin, yakınlarını kaybetmelerinin acısıyla baş etmeye çalışan insanlarla dayanışma içersinde olduğunu gösterelim."

Ezidiler için yardım topladıklarını dile getiren Talat, konuşmasını şöyle tamamladı: "İlimizde çadır kentte yaşam mücadelesi veren Ezidi halkımıza yönelik duyarlı esnaf ve halkımızın daha önce olduğu gibi gönüllü yardım seferberliğini gördük. IŞİD çetelerinin vahşeti ve katliamlarından kaçmak zorunda kalan Ezidiler içinde bugün bir kez daha halkımızın dayanışma örneği göstereceklerinde eminiz . Batman Esnaf ve Sanatkarları Odaları tüm yönetim kurulu olarak bu bağlamda halkımızı ve esnafımızı 1 kez daha aynı duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz bugünden itibaren başlattığımız kampanya acil ihtiyaçlara yönelik olup, kuru gıda çocuk bezi ve çocuk maması olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm duyarlı esnaf ve halkımızı yardımlarını odalarımız üzerinden en kısa sürede ulaştıracaklarına inancımız tamdır."