Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Amara Gençlik ve Kültür Merkezi'ne gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 1,5 ay önce Kobani’ye gitmek için çalışma başlattıklarını belirten Çelebi, 23 ilden 350 kişilik bir heyetle yola çıkıldığını ve patlamanın intihar saldırısı olduğu yönünde bilgileri olduğunu aktardı.

ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, patlama ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. 23 ilden 350 kişinin Kobani’ye geçmek için Şanlıurfa’ya gittiği bilgisini veren Çelebi, “Elimizde sadece intihar saldırısı olduğu bilgisi var.” dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekler Konfederasyonu öncülüğünde Şanlıurfa’ya giden kişilerin Amara Kültür Merkezi’nde dinlendikleri sırada patlama meydana geldiğini ifade eden Çelebi şöyle devam etti: “1,5 ay önce Sosyalist Gençlik Dernekleri Konfederasyonu ‘Kobani’yi birlikte inşa edeceğiz’ diye bir kampanya başlattı. Projenin amacı savaş kentine dönüşen Kobani’yi yeniden dönüştürmekti. Kobani’ye gitmek isteyenler arasında tüm toplumsal ve meslek çevrelerinden arkadaşlarımız vardı. Yine karanlık eller araya girdi. Gençlerin barış ve özgürlük talebini yine kana buladılar.”