Özel bir kanalda yayınlanan evlilik programına katılan Ayça Bilge isimli gelin adayının stüdyoda çalınan telefonu Eskişehir’de bulundu. Söz konusu evlilik programını izleyen bir polisin dikkati sayesinde, gelin adayı Ayça’nın telefonunun yine kendisi gibi programa evlenmek için gelen Ö.A. tarafından çalındığı belirlendi. Gelin adayı Ayça, Ö.A.’nın kendisine ait telefonu çaldığını kamera görüntülerinden tespit etti. Polis, bunun üzerine gelin adayı Ö.A.’yı gözaltına aldı. Ö.A. emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bulunan telefon ise Ayça Bilge’ye teslim edildi.

Esra Erol’un sunduğu ‘Evlen Benimle’ isimli izdivaç programında, geçtiğimiz günlerde cep telefonu hırsızlığı olayı yaşandı. İzdivaç programında gelen Ayça Bilge isimli gelin adayı, kalbini çalacak erkeği ararken telefonunu çaldırdı. Esra Erol tarafından sunulan İzdivaç programı neşeyle sürerken, şaşkına çeviren hırsızlık olayı ile büyük bir şoka sahne oldu. Bilge, stüdyoda telefonunun çalındığını ileri sürdü, hırsızdan telefonu getirmesini istedi. "Hırsızıma sesleniyorum" diyen gelin adayı Ayça Bilge’nin bu iddiası karşısında Esra Erol ve stüdyodaki izleyiciler şaşkına döndü.

Program sonrası önce polise sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığına giden gelin adayı Bilge, şahsına ait 2 bin 289 TL değerindeki telefonunun evlenmek için geldiği söz konusu programda çalındığını beyan etti. Polise ve savcılığa çalınan telefonun faturasını takdim etti. Bunun üzerine Bilge’nin çalınan telefonuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık kararıyla telefonun IMEI numarasına ‘yasal uyarı, cep telefonu çalıntıdır, en yakın güvenlik güçlerine bildirin’ uyarısı yüklendi.

Bir süre sonra Eskişehir’de bir bayan ile genç bir erkek, cep telefonu alım satım işi yapan bir esnafa cep telefonu sattı. Esnaf söz konusu telefona sim kart taktığında, ‘yasal uyarı, cep telefonu çalıntıdır. En yakın güvenlik güçlerine teslim ediniz’ uyarısı ile karşılaşınca, durumu hemen polise bildirdi. Karakolda görevli bir polis, olayı araştırırken, ilgili esnafın işyerindeki kameraları izlediğinde, cep telefonunu satmaya getiren bayanın Esra Erol’un programında yaşanan telefon çalma olayının şüphelisi olabileceğini fark etti.

Bunun üzerine durum gelin adayı Ayça Bilge, Eskişehir’e çağrılarak söz konusu telefonu satan bayanın görüntüleri farklı açılardan izlettirildi. Bilge, görüntülerdeki bayanın Esra Erol’un programında bir hafta birlikte kaldığı, programda tanıştığı Ö.A. olduğunu teşhis etti. Teşhis üzerine şüpheli Ö.A., polis tarafından karakola getirilerek bu kez canlı teşhis yaptırıldı. Gelin adayı Bilge, karakoldaki canlı teşhiste de telefonu satan görüntülerdeki kişinin Ö.A. olduğunu belirledi.

Yapılan teşhis ve şikayet üzerine Ö.A. gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan şüpheli daha sonra adli makamlara sevk edildi. Savcılıkta sorgusu yapılan Ö.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayça Bilge ise polisin ve iş yeri sahibinin titizliği sayesinde telefonuna kavuştu.