Bank Asya’nın yönetimin haksız bir şekilde görevden alınmasına bir tepki de İzmir'de yaşayan Eşrefpaşalı Ejder’den geldi. Bank Asya’nın devlet imkanlarıyla değil, tamamen halkın destekleriyle kurulduğunu belirten Malik Ejder Eriş, “Biz böyle günlerde bankamıza da, okulumuza da hepsine sahip çıkarız, tamam mı? Burayı devlet ve hükümet açmadı, halkımız açtı. Onun için biz bankamıza sahip çıkıyoruz. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. Para lazımsa onlara kutuya gerek yok, elimizden veririz biz onlara tamam mı? Şimdi arkadaşlar bakın, biz böyle günlerde birlik ve beraberlik için hep beraber buradayız. Şu kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kar demeden, kış demeden hep bu hizmete sahip çıkıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Bizi Cenab–ı Hakk bu yoldan ayırmasın. Biz birlik beraberlik için buradayız. Kimseye gücenmiyoruz, sadece bu yapılanlar ağırımıza gidiyor. Bizler bu vatanın evladıyız tamam mı?" dedi.

Bank Asya İzmir Şubesi'nin önüne toplanan kalabalığın büyük bölümü kadınlardan oluştu. Ellerindeki döviz ve Türk bayraklarını sallayan kadınlara, yoldan geçen arabalar da kornalarla destek verdi. Banka çalışanları ise destek verenlere çay ikram etti.

'BU YAPILANLAR, NEFSLERİN ESİRİ OLDUKLARININ EN BÜYÜK DELİLİDİR'

Yaklaşık 50 yıldır Hizmet Hareketi içinde bulunduğunu belirten Halil Yılmaz, “40-50 senedir biz bu cemaatin içindeyiz. Sonuna kadar da ayrılmayacağız. Baştaki idarecilerimize tek bir tavsiyem var. Nefslerinin esiri olmasın, çünkü en büyük şey nefslerin esiri olunmasıdır. Burada nefslerinin esiri olduğunun bir delilidir bu işler.“ dedi.

KADINLAR: BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR

Bank Asya’ya yapılan hukuksuzluğu protesto etmek için gelenlerden Yasemin Yalvak da, “Biz burada Bank Asya’ya yapılan haksızlık karşısında dimdik duruyoruz. Günlerce, yıllarca sürse de biz bekleyeceğiz. Bank Asya ve hizmetin tüm kurumlarının arkasındayız. Bizi yıldıramayacaklar. Yaptıkları bu haksızlıklar, inanıyoruz ki onların yanına kalmayacak. Biz buradayız, onlar yapmaya devam etsinler. Biz de burada durmaya devam edeceğiz. Mal varlığımızı da Bank Asya’ya yatırmaya geldik. Her şeyimizle buradayız. Devam etsinler, biz yılmayacağız, değil mi ablalar? Biz buradayız, sonuna kadar da burada durmaya devam edeceğiz. Rabbim, haklı olanın yanında. Biz buna inanıyoruz. İnancımızla burada olmaya devam edeceğiz.“ diye konuştu.