Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, burada yaptığı açıklamada, Eti Maden Bandırma İşletme Müdürü Recep Şekerci’nin keyfi uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü. Kayan, Danıştay 3. Dairesi'nin, Eti Maden İşletme Müdürlüğü'ndeki araştırma ve geliştirme laboratuvarı, kırma, eleme ve ayıklama bölümlerinde taşeronlaşma yapılmayacağı yönünde karar bulunmasına rağmen, Bandırma İşletme Müdürlüğü'nde bu işlemlerin taşeron yoluyla yapıldığını öne sürdü. Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulması planlanan 7'lik sistemle ilgili de konuşan Kayan, bu sistemle fabrikalar bünyesindeki temizlik işlerinin taşeronlara verilmek istendiğini savundu. 

Hafta başında etkili olan fırtına ve yağışta işçilerin yemekhaneye gitmeleri için işletme müdürlüğü tarafından araç tahsis edilmediğini ileri süren Kayan, o kar ve tipi işçiler yemekhaneye gidebilmek için 1,5 kilometre yürümek zorunda kaldıklarının söyledi. Kayan, ”İşletme Müdürlüğü'nün bu konuda mecburiyetlerinin olmadığı dile getiriliyor. Bunun insani boyutu da var. Geçtiğimiz yıllarda özellikle soğuk ve fırtınalı havalarda işçilerin yemekhaneye rahatlıkla gidebilmeleri için araç tahsisi yapılıyordu. Mecburiyetiniz yoktu o zaman neden araç tahsisi yaptınız.” diye sordu. İşçiye kar ve tipide yemekhaneye gitmesi için araç tahsis etmeyen işletme müdürülüğünün, yemekhane önünde bulunan çam ağaçları ve çimlerin sulanması için 100 bin TL'nin üzerinde yatırım yaptığını öne süren Kayan, “İşletme müdürlüğü tarafından yapılan bu yatırım sonrasında Orman İşletme ve Tarım İlçe Müdürlüğü'yle görüştük. Müdürlükler ilçede yıl içerisinde metrekareye düşen yağış miktarının yeterli olduğunu, bundan dolayı sulama sistemine gerek olmadığı yönünde bizlere görüş bildirdiler. İşçiyi yağmurlu havalarda yemekhaneye götürmek için araç tahsis etmeyenler, ihtiyaç olmamasına rağmen çam ağaçları için sulama sistemi yapmaktadırlar. Bu ne yaman bir çelişkidir.” ifadelerini kullandı.

Kayan, bütün bu keyfi uygulamalara rağmen borun ülkenin geleceği olduğunu, bundan dolayı da borlara sahip çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından işçiler slogan attı. İşletme müdürlüğünün araç tahsis etmemesi üzerine işçiler 10 kilometre uzaklıktaki şehir merkezine yürüyerek gitmek zorunda kaldılar.