Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Etnik kimlik üzerinden kim siyaset yapıyorsa, bu toplumu ayrıştırıyor ve bölüyor. Bana öğretilen ve bildiğim ibadet Allah için yapılır, siyaset için ibadet yapılmaz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Karabük’te vatandaşlara hitap etti. “Toplumu ayrıştırdılar. Toplumu böldüler. Birbirimize selam veremez hale geldik. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık.” diyen CHP Genel Başkanı, “Komşumuzun inancını sorgulamaya başladık. İnanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa, bilin ki Müslümanlığa en büyük zararı o veriyor. Etnik kimlik üzerinden kim siyaset yapıyorsa bu toplumu ayrıştırıyor ve bölüyor. Bana öğretilen ve bildiğim ibadet Allah için yapılır, siyaset için ibadet yapılmaz. Hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin yaşam tarzını, hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmedim. Allah da göstermesin. Etmem. Herkesin derdi var. Bir annemizin çocuğu işsiz mi? Siyasetin görevi ona iş bulmaktır. Bir yerde yolsuzluk mu var, siyasetin görevi o yoksulluğu gidermektir. Ama konuyu değiştirdik. Biz sizi bir tarafa bıraktık, kalkmışız etnik kimlik üzerinden siyaset üzerinden siyaset yapıyoruz. Bu doğru değil. Ahlaklı da değil. İnancımıza da aykırı. Bu ülkede kimliği ne olursa olsun. İnancı ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsun insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde de yeri vardır.” şeklinde konuştu.

Tüm vatandaşları kucaklayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Artık ayrılıktan kavgadan, kinden öfkeden bıktık. Çocuklarınız tam gün okula göndereceksiniz. Eğitimde tam gün sistemi getireceğiz. Öğle yemeklerini öğretmenleri ile birlikte hiçbir ücret ödemeden yiyecekler. Bu bölümü kopya çekmeye fırsat bulamadılar. Çünkü bu bizim son seçim bildirgemizdeki vaadimiz. Onun farkına henüz varamadılar. Şimdi diyecekler ki çocuklara öğle yemeği vereceksin kaynağı nereden bulacaksın? Sevgili anneler hiç merak etmeyin bize yetki verin gerekirse boğazımdan keseceğim o çocuklara öğle yemeklerini vereceğim.”

CHP Genel Başkanı, “7 Haziran öncesi onlara oy vermeyin, faiz ve dolar yükselir diyorlardı. Allah büyük ya dolar da faiz de onların zamınında yükseldi. İşsizlik de arttı. 13 yıldır iktidardalar siz hiç 'biz işsizliği şöyle önleyeceğiz' diye bir laf duydunuz mu Allah aşkına? Eğer bir evde bir çocuk işsizse, o evde huzur yoktur. Ben bunu yapacağım. Benim öyle köşeyi dönme gibi bir hastalığım yok. Cebini düşünme gibi bir hastalığım yok. Saray merakım yok. Ben bu ülkenin insanlarını düşünüyorum. Size hizmet etmek istiyorum. 4 yıl yetki istiyorum. 13 yıl da istemiyorum. Adam gibi yöneteceğim, adam gibi. Terör durmuştu ne oldu da 7 Haziran’dan sonra terör hortladı. Bu soruyu sorun ve sandığa öyle gidin. Millete 'diz çökeceksin' diyor. 'Bana istediğim kadar milletvekili vereceksin' diyor. 'Vermezsen terörü azdırırım' diyor. Bu millet terörün karşısında diz çökmez. Bunun farkında bile değil. Bu milletin ne kadar onurlu ve yürekli olduğunun farkında bile değiller.”