Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, kuruluş aşamasında sona gelinen ETSO Vakıf Üniversitesi'nin akademik eğitime başlamasıyla bölgeden nitelikli göçün önleneceğini söyledi.

Erzurum'un ilk vakıf üniversitesinde mutlu sona yaklaşıldı. Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nin ardından Erzurum'a üçüncü üniversite kuruluyor. İki devlet üniversitesinin bulunduğu Erzurum'a ilk vakıf üniversitesini kuracaklarını belirten ETSO Başkanı Yücelik, bu amaçla başlatılan çalışmalarda önemli mesafe alındığını kaydetti. Yücelik, birkaç yıldan bu yana çalışmaları sürdürülen vakıf üniversitesiyle ilgili yasal prosedürlerin tamamlandığını ve kampüs alanı olarak da Aziziye ilçesinin belirlendiğini dile getirdi. Yücelik, "Kampüs arazisi olarak Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 136 dönümlük alanının tapusunu aldık ve ETSO Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı’na gerekli devir işlemlerini yaptık. Bu aşamadan sonra vakfımız tarafından, üniversitenin kurulması yönündeki çalışmalarına hız verildi." dedi.

'KALİTELİ GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ'

ETSO Başkanı Yücelik, üniversitelerinin ilk etapta mühendislik, tasarım ve mimarlık, iktisadi ve idari bilimler ve sağlık bilimleri fakültesiyle bir yüksekokul ve 3 enstitüden oluşmasının planlandığına işaret etti. ETSO Vakıf Üniversitesi'nin Erzurum'a katma değer sağlayacağının ve nitelikli göçün önüne geçeceğine dikkat çeken Yücelik, "Üniversitemizde gençlere alternatif eğitim imkanları sunulacak. Kar amacı gütmeyen bölge insanımıza, gençlerimize kaliteli eğitim hizmeti sunacağız. Çocuklarının özel üniversitede eğitim görmesini isteyen Erzurum ve bölgemizdeki illerde yaşayan vatandaşlarımız artık başka illeri hatta başka ülkeleri tercih etmek zorunda kalmayacak. Erzurum'da akademik yüksek öğrenimlerini tamamlayan gençlerimiz yine şehrimizde kalarak nitelikli göçün önüne geçmiş olacağız." diye konuştu.

Üniversitede öğrenim gören gençler sayesinde artık bölgedeki işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısı çekmeyeceğini ifade eden Yücelik, "Yine aynı şekilde gençlerimiz hem ailelerinin yanında öğrenim görecek hem de memleketlerindeki iş imkanlarını değerlendirme fırsatı bulacaklar." dedi.