Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) tarafından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne aktarılan, ancak personele ödenmeyen havacılık tazminatlarının ödenmesini isteyen Erzurum meteoroloji çalışanları, bir günlük iş yavaşlatma eylemine gitti.

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, sendika üyeleri ve Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte kurum binası önünde eurocontrol tazminatlarının ödenmesi çağrısında bulundu. Harmandar, Devlet Hava Meydan İşletmeleri ile Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne eurocontol tarafından ödenen havacılık tazminatlarında adaletsizlik yapıldığını söyledi. Türk Büro Sen Şube Başkanı, Devlet Hava Meydan İşletme çalışanlarına dağıtılan eurocontol tazminatının, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından personele dağıtılmak yerine kurumsal ihtiyaçlar için kullanılmasının iş ve çalışma barışını zedelediğini kaydetti. Harmandar, şöyle konuştu: "Havacılık tazminatı olarak adlandırılan eurocontrol gelirinden Devlet Hava Meydan İşletme Müdürlüğü personeli yararlandırılırken, ülke genelindeki 3 bin meteoroloji çalışanının yararlandırılmaması adaletsizliktir, haksızlıktır, zulümdür. Havacılık tazminatı meteoroloji çalışanlarının anasının ak sütü gibi helaldir. Havacılık tazminatı meteoroloji çalışanlarının emeğinin karşılığıdır. Bizler Meclis seçim tatiline girmeden önce meteoroloji çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatının bir an önce ödenmeye başlamasını istiyoruz. Hükümeti, Orman ve Su İşleri Bakanı'nı meteoroloji çalışanlarının bu haklı talebine sahip çıkmaya, adım atmaya çağırıyoruz. Çağrımız karşılık bulmaz ise iş yavaşlatma gibi eylemlerimiz artarak devam edecek."

EUROCONTROL NEDİR?

Avrupa bölgesinde güvenli, verimli ve çevre dostu hava trafik operasyonlarını sağlayabilmek için üye devletleri desteklemek. Eurocontrol devletler, seyrüsefer hizmet sağlayıcıları, sivil ve askerî kullanıcılar, havaalanları, havacılık endüstrisi, profesyonel örgütler ve diğer ilgili Avrupa kuruluşlar ile işbirliği içinde; kısa, orta ve uzun dönem Avrupa hava trafiği stratejileri planlamakta, geliştirmekte ve koordine etmektedir. Ana aktiviteleri seyrüsefer hizmet operasyonları, stratejik ve taktiksel yönetim, hava kontrolör eğitimi, hava sahalarının bölgesel denetimi, yeni ve güvenli teknoloji ve prosedürlerin geliştirilmesi ve hava seyrüsefer ücretlerinin toplanmasıdır.