Çarşambalı ev hanımları ilçenin kültürlerinden olan sekiz köşe kasketin minyatür modelini yaptı. Yaptıkları küçük sekiz köşe kasketi ilçe kaymakamı başta olmak üzere belirli yerlere hediye eden ev hanımları ilk siparişlerini de aldılar.

Yumurta topuk Çarşamba ayakkabısı ile sekiz köşe Çarşamba şapkası uzun yıllardır ilçenin kültürünün bir parçası haline geldi. Çarşamba’da yumurta topuk ayakkabı ve kasket ilçeye ve Samsun’a gelen birçok ünlüye ve siyasetçiye hediye edildi. Son olarak yumurta topuk Çarşamba ayakkabısının hatıra amaçlı minyatürünü Çarşambalı kunduracı Mithat Özcan yapmıştı. Şimdide Çarşambalı ev hanımları derneği sekiz köşe şapkanın minyatürünü yapmaya başladı.

Uzun zamandır yöresel bir değer olan sekiz köşe kasketin minyatürünü yapmayı düşündüklerini ifade eden Çarşambalı Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, bu fikrin yumurta topuk Çarşamba ayakkabısının miniğin yapılmasından sonra akıllarına geldiğini söyledi. Sekiz köşe kasketi büyüğünün asıl rengi olan lacivertten yaptıklarını da vurgulayan Şen, "İlk yaptığımız minik sekiz köşe kasketi hemen noterden tasdik ettirdik. İki yıldır ev hanımları derneği olarak 5 yüzün üzerinde üyemizle Çarşamba’da derneğimizde çalışıyoruz. Önceki gün ilk olan, bin adet minik sekiz köşe kasketimizin siparişini aldık. Kasketimiz nikâh şekeri, süs eşyası ve hediyelik eşya olarak kullanılabilir. Çarşambamızın yöresel bir kültür değeri olan sekiz köşe kasket belki artık çok sayıda beyimizin başında yok. Ama artık saydığımız alanlarda birçok yerde olabilir. Yurt içi haricinde yurt dışından da talep bekliyoruz. Bu kültürel değerimize ekonomik değerde kazandırarak ev Hanımlarımıza da para kazandırmış olacağız” diye konuştu.