Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Artıklar köyünde iki katlı binanın çatı katında çıkan yangında iki kişi, cami imamı ve bazı köylülerin çabasıyla yanmaktan son anda kurtarıldı. Dumandan etkilenen 3 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olay, Ormanlı beldesine bağlı Artıklar köyünde Mehmet Berber'in evinde meydana geldi. İki katlı binanın çatı katında elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında tutuşan lambirilerin arasında kalan Mehmet Berber ve gelini Kübra Berber için mahalle halkı seferber oldu. Yangına rağmen eve giren cami imamı Ahmet Karabacak ve bazı köylüler, Mehmet Berber ve gelini Kübra Berber'i yanan evden çıkardı. Olay yerine gelen 112 ekipleri dumandan zehirlenen imam Ahmet Karabacak ve ev sahibi Mehmet Berber ile gelini Kübra Berber'e ilk müdahaleyi yaptı. Hava verilen 3 kişi daha sonra Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yangınla ilgili bilgi veren Artıklar köyü muhtarı Nedim Berberkayar, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğinden şüphelendiklerini, evde 5 kişinin yaşadığını ve yangın sırasında ev sahibi ve gelininin evde olduğunu söyledi.

Ormanlı ve Ereğli belediyeleri itfaiye müdürlüklerine bağlı ekipler, yaptıkları müdahalenin ardından soğutma çalışmasını tamamladı. İtfaiye ve jandarma ekipleri gerekli incelemeyi yaparak tutanak tuttu.