Sultangazi’de, kimsesiz çocuklar için yardım topladıklarını söyleyerek Medine Nacar'ın (31) evine gelen iki kadın, Nacar'ı sprey sıkarak bayılttı. Evdeki bütün para ve mücevherleri alan zanlılar çıkışta güvenlik kameralarına yakalandı. Bütün varlığının çalındığını söyleyen Nacar, “Ben çocuğumu neyle okutacağım.” diye feryat etti.

1 Mayıs günü Medine Nacar'ın Sultançiftliği'ndeki evine gelen iki kadın, kimsesiz çocuklar için yardım topladıklarını belirterek içeri girmek istedi. Nacar da kadınları eve alarak bir miktar yardımda bulundu. Bu sırada iki kadın Nacar'ı sprey sıkarak bayılttı. Sonra da evde para ve mücevher aramaya başladılar. Birisi Nacar'ı tutarken, diğeri dedektörle evi dolaştı. 10 Cumhuriyet altını, 2 yüzük ve bin 500 lira parayı alan kadınlar olay yerinden kaçtı.

Hırsızlık anında her şeyi gördüğünü ancak hareket edemediğini söyleyen Nacar, kendine gelince polise başvurdu. Ayrıca bölgedeki güvenlik kameralarından kadınların eşkalini tespit etti. Polis iki hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

Nacar yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kapı zilini iki kadın çaldı. ‘Kim o?’ dedim. Bana ‘Biz bodrum kattaki komşunuzdan geliyoruz. Bizim çocuklarımız olmuyordu. Biz kendimizi gavsa adadık. Bizim çocuklarımız olursa kapı kapı dolaşıp dilencilik yapacağız.’ dediler. Ellerinde 50-100 kuruşluk paraların bulunduğu kutu vardı. ‘Bebek kıyafeti varsa bebek kıyafeti ya da para verin.’ dediler. Önce ‘Kapıyı açamam.’ dedim. ‘Allah rızası için, gavsın hürmetine’ deyince açtım. Parayı uzatmamla şuurum gitti. Yarım saat kaldılar. Hiç haberim yok. Tehlikenin farkındayım ama müdahale edemiyorum. Ben sadece dua ediyorum. O esnada beni öldürecekler zannettim. Ayaklarım titremeye başladı. Onlar kapıdan çıkınca ben de onlarla beraber gittim. Şuurum yerine geldiği sırada araca binip gittiler.”

Evden 10 cumhuriyet altını, 2 yüzük ve bin 500 lira para çalındığını vurgulayan Nacar, “Hepsini götürdüler. Ben yetim okutuyorum. Bu parayı nasıl yiyecekler? Benim malım gitti. Canım gitmedi ama başkasının canı yanmasın. Elimi uzatacağım kimsem yok. Ondan bundan kıstım. Onun geleceğine harcadım. Ben çocuğumu neyle okutacağım? Bir an önce bulunsun ve adalete teslim olsunlar.” diye konuştu.