Hükümetin engelli aylıkları ve evde bakım ücretlerine yönelik zaman zaman yaptığı kesintiler engelli vatandaşları mağdur ediyor. Mağdurlardan biriside böbrek yetmezliği ve akciğer rahatsızlığı bulan 88 yaşındaki Kalender Çiçek. Tedavi için Manisa'dan İstanbul'a gelen Çiçek'in aldığı bakım parası bir yakının evinde kaldığı gerekçe gösterilerek kesildi. Çiçek, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Bahçelievlerde yaşayan böbrek ve akciğer hastası olan Çiçek’in aldığı evde bakım parası İstanbul'a gelince kesildi. Geçimini mendil satarak sağlamaya çalışan Çiçek, maddi sıkıntı içinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Çiçek’in doktor raporuna göre kronik obstrüktif akciğer hastalığı, aort yetmezliği, ciddi triküspit (kalp kapağı) yetmezliği, kronik böbrek yetmezliği, kronik kalp hastalıkları mevcut. Raporda ayrıca Çiçek'in denge bastonu kullanmak zorunda olduğu da yazıyor.

Bir yakının evinde kaldığı için bakım parasının kesildiğini söyleyen Kalender Çiçek, “Bacanağımın evinde kalıyorum. Onların da kendilerine göre giderleri var. Tedavi için Manisa’dan buraya geldim. Ailenin gelir durumu iyi diye maaşımı kestiler. Onlara yük olmak istemiyorum.” dedi.

Bakım parasının kesilme gerekçesinin haksızlık olduğunu belirten Çiçek, yetkililerden bu mağduriyeti giderilerek yardımın tekrar başlatmalarını istedi.