İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir evde çok sayıda kedi ve köpeğin bulunmasından ve etrafa yayılan kokudan rahatsız olan mahalle sakinleri evin boşaltılmasını istedi.

Bayraklı Mahallesi 1635 Sokak'ta bir evde bulunan çok sayıda kedi ve köpeğin çevreye kötü koku yaydığı ve pireye neden olduğunu savunan mahalle sakinleri, Bayraklı Kaymakamlığı ve Bayraklı Belediyesi'ne başvurdu. Mahalleli, evdeki hayvanların barınağa götürülüp evin temizlenmesi ve ilaçlanmasını istedi.

Mahalle sakinlerinin bugün yenilediği başvurunun ardından sokağa çok sayıda belediye ekibi sevk edildi. Bu sırada mahalleye gelen binanın kadın sahibi R.S. ile kızı B.E. evde 4 -5 köpek olduğunu, kimseye zararlarının olmadığını, evin bahçesindeki yangının da kasıtlı olarak çıkartıldığını savundu. Mahalleli ise ev sahiplerine tepki gösterdi.

Evinin balkonunda oturamadığını belirten sokak sakinlerinden Gündüz Sevgi (65), "Mahallemizi kötü bir koku sardı. Sokağa giremiyoruz, evin temizlenmesini istiyoruz" diye konuştu. Nezide Kaya da (70), "Her yer pire doldu. Hayvanlar çok kirli, torunlarım sokakta oynayamıyor. Yetkililerin konuyla ilgilenmesini istiyorum" dedi.

Mahallenin muhtarı Kemal Karaca ise ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını ancak bir çalışma yapılmadığını savundu. Belediye ekipleri, ev sahiplerinin izin vermemesi üzerine binaya giremedi.