Alınan bilgiye göre 19 Mayıs 2013 tarihinde evinde boğulmuş halde bulunan 73 yaşındaki yaşlı adamın katilleri Çadırkent'te yaşaayan 16 ve 18 yaşlarındaki 2 Suriyeli çıktı.

Olay 19 Mayıs 2013 tarihinde yaşanmıştı. Şehit Evliya Mahallesi, Şehit Muallim Hayrullah Caddesi'nde oturan Lütfi Taşgetiren'i (73) pikniğe çağırmak için telefonla arayan yakınları telefonlar aramış cevap alamayınca eve gitmişti.

Kapının açılmaması üzerine polise haber verilmiş, Cumhuriyet savcısından alınan izinle çilingir yardımıyla eve giren polis, Taşgetiren'i yatak odasında elleri arkadan bağlanmış şekilde hareketsiz olarak bulmuş ve  sağlık ekiplerinin kontrol ettiği Taşgetiren'in hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Olayı çok yönlü olarak araştıran polis olay günü ellerinde poşetlerle evin çevresinde dolaştığını öğrendikleri iki Suriyeli gencin peşine düştü. Çadır Kent girişindeki MOBESE kayıtlarını da inceleyen polis sözü edilen 2 Suriyeli genci belirledi. 

Önceki gün gözaltına alına M.H. (18) ve M.S. (16) isimli Suriyeli zanlılar yapılan ilk sorguda Kale'deki çay behçesinde tanıştıkları Lütfi Taşgetiren'in yalnız yaşadıklarını bildiklerini, olay günü ziyaret ettikleri yaşlı adamı havluyla boğarak paralarını alıp kaçtıklarını itiraf ettiler.


Kaynak: haber46 & sabah