İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı IŞİD operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı. Menemen'de geçen yıl bomba yapımı sırasında Ö.U.'nun evinde meydana gelen patlamanın, ilgili takibi deşifre etmemek için tüp patlaması şeklinde açıklandığı öğrenildi. Bağlantıları tespit eden ekipler, 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi gösterenlerle iletişime geçerek örgüte kazandırmaya çalıştıkları öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD üyesi bazı kişilerin Suriye'den Türkiye'ye geçerek İzmir'e geldikleri bilgisine ulaştı. Şüphelilerin adreslerini belirleyen ekipler, İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Kobani'de IŞİD saflarında savaşıp Türkiye'ye döndükleri belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı. Buca ve Menemen ilçelerinde adreslerde yapılan aramada 2 tabanca, 5 av tüfeği ve terör örgütü IŞİD bayrağı ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

EVİNDE BOMBA YAPARKEN PATLADI

Menemen'de geçen yıl kasım ayında, Suriye'de radikal örgütlerin safında savaşan Ö.U.'nun evinde patlama meydana geldi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Suriye'ye gidip geldiği için takip edilen Ö.U.'nun evinde meydana gelen patlama ile ilgili detaylı araştırma yapıldı. Araştırmalar sonrası patlamanın Ö.U.'nun patlayıcı yaptığı sırada meydana geldiği tespit edildi. Ancak polis, yaptıkları çalışmanın deşifre olmaması için patlama ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Uyuşturucu suçundan da aranan ve tekrar Suriye'ye gitmeyi planlayan Ö.U. tutuklandı. İzmir'de IŞİD yapılanması ile ilgili detaylı çalışmalarına devam eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ö.U. ile bağlantılı kişileri belirledikten sonra operasyon için düğmeye bastı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İLE ELEMAN KAZANIYORLAR

Emniyet yetkilileri, operasyon kapsamında yakalanan 7 kişinin terör örgütü IŞİD'in üyesi olduklarının ve örgüt adına bazı dönemlerde Suriye'ye geçerek silahlı çatışmalara katıldıklarının tespit edildiğini bildirdi. İzmir'de Menemen ve Buca ilçelerinde ikamet eden zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımları beğenen kişilerle iletişime geçip bu kişileri örgüte kazandırdıkları ileri sürüldü.