Eskişehir’de, evinde eşi ile birlikte misafir ettiği yabancı uyruklu üniversite öğrencisini zorla öpmekten yargılanan M.G. isimli şahıs, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, zorla öperek 'mağdurun ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı' suçunu işlediğine karar verdiği M.G.’nin cezasını ertelemedi.

Alınan bilgiye göre, yabancı uyruklu kız öğrenci M.K. (25), Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğrenim görmeye geldi. M.K. arkadaşları ile birlikte bir süre önce kentteki bir eğlence merkezine gitti. Geç vakte kadar eğlenen öğrenciler, daha sonra eve gitmek için yola çıktı. M.K., gece saatlerinde eve dönerken ev arkadaşı Selahattin ve Vefa ile onların yanında bulunan M.G. (35) ile, yanındaki eşiyle karşılaştı. Grup, bir süre ayaküstü sohbet etti. M.K., eğlenceden dönen arkadaşlarından ayrılarak yanında eşi olan M.G.'nin eve yine yabancı uyruklu olan arkadaşıyla birlikte gitti. İddiaya göre, M.G. uyurken evinde misafir olan M.K'nin kaldığı odaya girdi ve onu zorla öptü. Bunun üzerine M.G diğer odada bulunan arkadaşı Ronnie'nin yanına kaçtı ve yaşananları ona anlattı. M.K. ve diğer iki arkadaşı daha sonra hastaneye giderek giderek durumu anlatıp doktor raporu aldı. Akabinde kendisini zorla öpen ve evlerinde misafir olan M.G.'den karakola giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine M.G. gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.G. hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘zorla cinsel saldırı’ suçundan dava açıldı.

Bir süredir devam eden dava nihayet sonuçlandı. Son duruşmaya taraflar katılmazken, avukatlar hazır bulundu. Dosyayı son kez inceleyen mahkeme duruşmayı karara bağladı. Mahkeme heyeti, M.G., yabancı uyruklu kız öğrenci M.K.’yi zorla öperek 'mağdurun ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı' suçunu işlediğine karar verdi. Buna göre mahkeme, M.G.'yi ‘zorla öperek mağdurun ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı’ suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme, M.G.’ye verilen cezayı ertelemedi.