Balıkesir'in kırsal bir mahallesinde oturan ve yoğun kar yağışı sebebiyle evinden çıkamayan böbrek hastası 59 yaşındaki Yahya Bozkurt, Altıeylül Belediyesi ekiplerinin yardımıyla hastaneye götürüldü.

Balıkesir'de bir buçuk günden bu yana devam eden kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Hastaneye gidemeyen böbrek hastası Bozkurt'un imdadına, belediye ekipleri yetişti. Kiraz Mahallesi'nde ikamet eden ve hemodiyaliz makinesine girmek için evinden çıkamayan Bozkurt için belediye devreye girdi. Kiraz Mahallesi Muhtarı Nadir Dalkıran'ın haber vermesi üzerine işçi emeklisi ve üç çocuk babası Yahya Bozkurt'un evine giden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hem köy yolunu açtı hem de haftanın üç günü hemodiyaliz makinesine girmek zorunda olan Bozkurt'u hastaneye ulaştırdı. İki yıldır böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyalize giren Bozkurt, yardım için belediye ekiplerine teşekkür etti.

Muhtar Dalkıran, "Mahallemizde diyaliz hastası vardı. Telefon açtık, ekipler gelip aldılar. Hem yolumuz açıldı hem de hastamızın mağduriyeti ve endişesi ortadan kalktı. Belediyemize teşekkür ediyoruz." dedi. Fen İşleri Müdürü Yavuz Özaydın da, "Diyaliz hastası olduğunu öğrendik. Yolu açtık, daha sonra hizmet aracıyla hastamızı hastaneye ulaştırdık." diye konuştu.